El PP vol que Sant Cugat esdevingui un punt neuràlgic del Camí de Sant Jaume

Els populars demanen que es protegeixin els senyals i s'adeqüi un espai per acollir peregrins

16 de gener del 2024
Actualitzat a les 14:04h
Les fletxes grogues i les vieires, els símbols tradicionals del Camí i dels peregrins
Les fletxes grogues i les vieires, els símbols tradicionals del Camí i dels peregrins | Sergi Baixas
"Sant Cugat és un municipi de gran rellevància històrica i cultural, i que, amb marcats vestigis del Camino de Santiago, constitueix un lloc essencial i punt estratègic de referència al pas de l'itinerari Jacobeu per la demarcació de Barcelona, tenint com a primer destí el Monestir de Montserrat". Amb aquest preàmbul, el Partit Popular presentarà una moció al pròxim ple de gener per la creació d'un pla de dinamització i promoció del Camí de Sant Jaume al seu pas per la ciutat vallesana.

El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha reivindicat la "importància patrimonial i cultural" d'aquesta ruta mil·lenària que, amb la seva revitalització peregrina, podria generar un nou estímul per al turisme i l'activitat econòmica local. Una potenciació que també contribuiria a enfortir la connexió de Sant Cugat amb la resta de l'itinerari Jacobeu alçant-se com a alternativa "real i competidora" a la que discorre pel riu Llobregat des de la plaça Sant Jaume.

Per tot plegat, el grup popular demanarà que es millori i protegeixi la infraestructura dels tradicionals senyals -fletxes grogues i vieires-; així com la creació o adequació d'un espai per albergar els peregrins que decideixin pernoctar a Sant Cugat després de la primera etapa des de la capital catalana.

 

Les fletxes grogues estan amagades a plena vista, aquesta a l'avinguda de Rius i Taulet Foto: Sergi Baixas


Segons ha pogut saber NacióSantCugat, la moció tirarà endavant amb els vots del govern (Junts-ERC) a canvi de l'eliminació del punt de l'alberg.