La manifestació pel clima convocada per Fridays For Future Sant Cugat bat rècord de participació i reclama aplicar polítiques «valentes»

Els manifestants reclamen "multiplicar la pressió" als polítics perquè aprovin de manera immediata mesures "valentes"

La manifestació convocada per Fridays For Future Sant Cugat bat rècord i reclama aplicar polítiques «valentes»
La manifestació convocada per Fridays For Future Sant Cugat bat rècord i reclama aplicar polítiques «valentes» | Sergi Baixas
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:21h
Pancartes, bicicletes i un globus terraqüi. La gran manifestació convocada pels joves de Fridays For Future -que ha comptat amb el suport de l'Assemblea de la Bici i d'altres entitats i associacions municipals- s'ha fet escoltar aquesta tarda amb força pels carrers de Sant Cugat. El moviment local a favor de la lluita contra el canvi climàtic ha batut rècord aplegant a més de 150 assistents i superant les xifres de la manifestació de l'any passat -també organitzada per Fridays- que havia aconseguit ajuntar unes 120 persones.

Els activistes reclamen "multiplicar la pressió" als polítics perquè aprovin de manera immediata mesures "valentes" que frenin les conseqüències del canvi climàtic i començar a adoptar un model de ciutat més sostenible. Els organitzadors afirmen que el moviment és una "onada" que ha tornat a "trencar la normalitat de la ciutat" i que continuaran lluitant cada setmana per salvar el planeta.

La manifestació ha donat el tret de sortida, com cada divendres, a les 17.30 h a la plaça Lluís Millet davant de les escales de l'estació de FGC de Sant Cugat. Tot seguit, han baixat pel carrer de Valldoreix per enfilar-se posteriorment pel carrer de Santa Maria direcció al Monestir de Sant Cugat. Una vegada a la plaça d'Octavià, Fridays For Future ha llegit un manifest i han realitzat una petita "performance". 

L'acte també ha comptat amb representació d'alguns partits polítics santcugatencs. Per part de l'equip de govern de l'Ajuntament només ha assistit la Comissionada per l'Emergència Climàtica Alba Gordó.  Per altra banda, per part del principal partit de l'oposició, Junts per Sant Cugat, han acudit fins a quatre regidors inclosa la portaveu Carmela Fortuny. Ramon Gutiérrez de Podem Sant Cugat també ha participat de la convocatòria.
 

La manifestació convocada per Fridays For Future Sant Cugat bat rècord i reclama aplicar polítiques «valentes» Foto: Sergi Baixas