Mor Josep Monells, pastor fundador de l’Església Protestant de Valldoreix

Una vida de dedicació i servei a la fe com a "emprenedor de l'evangeli"

Imatge de Josep Monells
Imatge de Josep Monells | Cedida
Nació
05 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:20h
El fundador de l'Església Protestant de Valldoreix, Josep Monells, ha mort aquest dijous als 89 anys. Monells presenta una llarga trajectòria com a "emprenedor de l'evangeli" dedicant bona part de la seva vida a impulsar diverses esglésies arreu del país com a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Castelldefels o Viladecans després d'una joventut de resistència com a activista protestant durant la dictadura franquista.

A més d'esdevenir el director regional del sud d'Europa del Campus Crusade for Christ -actual Àgape/Cru-, també va obrir i dirigir l'Escola Evangèlica de Barcelona; va ser president del Patronat de l'Hospital Evangèlic; i va liderar el I Congrés Protestant de Catalunya

En un comunicat de la seva família, es reivindica el seu llegat a l'hora de "trencar motllos en un entorn que havia viscut molt de temps d'esquena a la realitat política, lingüística i, fins i tot, religiosa del país". "Suau en les formes però punyent en els continguts, ha estat pioner en molts aspectes com els cultes només en català, el diàleg interreligiós i la celebració de casaments mixtos (catòlics-protestants-ateus)", es recull en el text.

Monells també és autor de dos llibres: "Jacob contra l'Àngel" i "La Bíblia en veu de dones".

La vetlla al tanatori de Sant Cugat tindrà lloc aquest divendres 5 de gener d'11 h a 20 h i la cerimònia de comiat se celebrarà a les 10 h del dissabte 6 de gener a l'Església Protestant de Valldoreix.