El govern estudia fer arribar la línia vallesana dels FGC fins a Castellar

L'objectiu seria connectar l'estació Parc del Nord fins a la vila limítrofa de 25.000 habitants i tan sols a 4,5 quilòmetres de distància

Un tren de FGC en un túnel.
Un tren de FGC en un túnel. | Gala Espín
Nació
14 de desembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 16:41h

El govern ha licitat aquest dijous la redacció d'un estudi que permeti avaluar la possibilitat de perllongar la línia S2 (Barcelona -Sabadell) dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins a Castellar del Vallès. L'objectiu seria connectar l'estació Parc del Nord fins a la vila limítrofa de 25.000 habitants i tan sols a 4,5 quilòmetres de distància per millorar les comunicacions entre els municipis de la comarca. 

No obstant això, l'anàlisi també considerarà altres alternatives com un sistema tramviari o una flota d'autobusos. Així, es dissenyaran diverses propostes en funció de l'oferta i la demanda, de la sostenibilitat i dels costos de la infraestructura.

Per una licitació de 92.000 euros, l'informe haurà de contenir la caracterització de la mobilitat entre l'àmbit de Sabadell i Castellar i s'haurà de presentar en un termini màxim de 13 mesos.