VÍDEOS i FOTOS Ja és Carnaval a Sant Cugat

El Gall de Carnaval ha centrat el pregó en l'actualitat política de la ciutat

Carnaval de Sant Cugat 2020.
Carnaval de Sant Cugat 2020. | Anna Mira
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:13h
Sant Cugat ja està de Carnaval. Aquest dijous a la tarda s'ha celebrat la tradicional presa de poder del Gall de Carnaval que ha centrat el seu pregó en l'actualitat política de la ciutat. Enguany, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha estrenat en la cessió de la vara d'alcaldia al Gall com a símbol del poder de la ciutat. 

La festa ha arrencat a la plaça de Sant Pere amb la presentació del programa de Carnaval a càrrec de Isabel de Sant Cugat i Òscar Lopes que han parodiat sobre el canvi de govern a la ciutat i de l'emergència climàtica. Tot seguit el cos de dansa de l’Esbart Sant Cugat i del Grup Mediterrània de La Unió han protagonitzat el Ball dels Estirats que ha finalitzat amb una traca de pirotècnia. 
 
Centenars de persones han fet la cercavila fins ala plaça d'Octavià on han rebut el Gall entre aplaudiments i s'ha fet la tradicional baixada amb cercavila fins arribar a la plaça de la Vila on el Gall ha pres possessió de la vara d'alcaldia. 

Ingla ha parodiat amb "el marrons que s'han trobat a l'Ajuntament". En el seu pregó, el Gall de Carnaval ha parlat del canvi de govern. "A Sant Cugat governen les esquerres, no serà un gran estalvi, més polítics al govern municipal que quan hi havia els Convergents i diuen que són diferents".  També ha fet parodia sobre els governs de la Diputació i a l'estat espanyol. "De la República no se'n pot parlar, si et manifestes t'engarjolen". "Pedro Sánchez, campió del diàleg, però la Fiscalia té la paella pel mànec".