Valldoreix aprova netejar i adequar d'«urgència» la Riera de Canals

L'objectiu de la moció institucional és arranjar la riera de forma urgent i la naturalització dels seus espais

Valldoreix aprova netejar i adequar la Riera de Canals
Valldoreix aprova netejar i adequar la Riera de Canals | Sergi Baixas
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:47h
L'EMD de Valldoreix ha aprovat durant el ple de la Junta de Veïns d'aquest dijous 20 de febrer la dotació d'una partida pressupostària per a les obres d'arranjament de la Riera de Canals. L'objectiu és substituir les canonades de clavegueram als trams on estan havent-hi més trencaments i abocaments fecals i netejar la runa de les lleres.

Així doncs, la moció presentada per la CUP PC i aprovada per la resta dels partits polítics de l'administració local projectarà mesures de forma urgent per mitigar l'efecte erosiu de futures rierades, construint salts d'aigua, murets de retenció i naturalitzant espais. Tanmateix, també s'estudiarà construir un petit embassament o pantà per a l'acumulació d'aigua aprofitable per a possibles futurs períodes de sequera en cas d'un estudi favorable realitzat pels tècnics de l'adminsitració . La intenció és "adaptar-se" el millor possible a la inèrcia negativa del canvi climàtic; com per exemple, els desperfectes ocasionats pel temporal Gloria.

Tots els grups polítics s'hi han mostrat d'acord catalogant la moció d'"imprescindible", "urgent" i "necessària" per revertir la situació. El regidor d'ERC MES, Lluc Cahís, ha esgrimit que és una tasca que "si no fem nosaltres, no la farà ningú" mentre al·lega que l'EMD s'ha de "responsabilitzar" com a institució. No obstant, la vocal de C's Anna Cano tot i mostrar-se a favor de la moció ha criticat que es "posi deures" als tècnics perquè estudiïn el projecte sobre un petit embassament que "no cal".

Principalment, les zones més afectades per la riera són els trams a l'altura del carrer Brollador sota el pont de l'avinguda Can Monmany fins al camp de futbol i la zona del molí de Canals fins a la primera passarel·la com també al pont de sota el club de tenis.