Cs: «Els esborranys no són vinculants, el que compta és el què s'aprova al ple»

El partit taronja ha posat en marxa la campanya per denunciar l'augment de sous dels vocals de l'EMD de Valldoreix

Sergio Blázquez, Aldo Ciprián i Ana Maria Cano en la roda de premsa de Cs.
Sergio Blázquez, Aldo Ciprián i Ana Maria Cano en la roda de premsa de Cs. | Anna Mira
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 24 de febrer a les 8:45h
Ciutadans Sant Cugat va anunciar el passat 3 de febrer la voluntat de fer una campanya informativa per denunciar l'augment de sou dels vocals de l'EMD de Valldoreix. Ara, dues setmanes després, el partit taronja ja ha iniciat l'acció amb la voluntat de fer-ho arribar a tots els veïns. "Estem estudiant fer una bustiada a totes les famílies de Valldoreix", ha explicat el regidor santcugatenc, Sergio Blázquez, en declaracions a NacióSantCugat. 

Segons Cs l'augment s'ha fet a esquena del partit però el vocal de comunicació Bernat Gisbert, va expressar en una piulada que l'increment respon a una proposta de principis de mandat on "Cs hi estava d'acord". Blázquez i la vocal de Valldoreix, Anna Cano, han confirmat en aquest mitjà que durant el mes de juliol van negociar amb l'equip de govern de l'EMD i també amb l'oposició però defensen que ho van fer amb la premissa "d'estalviar diners" i amb la voluntat de fer una "redistribució digne".  

NacióSantCugat ha tingut accés a un "esborrany" de Cs on es pot veure que les retribucions són les mateixes que finalment s'han aprovat amb la modificació pressupostària. Des del partit taronja, però, defensen que "el que s'hagi parlat abans o els esborranys no són vinculants". "El que és vinculant és allò que s'aprova i amb el que tots estàvem d'acord", ha defensat Blázquez -amb relació a la proposta aprovada el passat mes de juliol-. Segons el regidor santcugatenc, les negociacions "haurien de quedar entre els partits polítics". Per la seva banda, Cano ha explicat que "els polítics representem un grup de població que ens ha votat, i si aconseguim un acord, és el que compta". 

En relació amb la campanya informativa de denúncia, des de Cs expliquen que la campanya s'allargarà tot el mandat. "Ells tenen la legitimitat d'aprovar l'increment de sous i nosaltres tenim la legitimitat de publicitar-ho al màxim", ha conclòs Blàzquez. Aquesta tarda hi ha ple a l'EMD de Valldoreix i el partit ha avançat que no tenen intenció de tornar a treure el tema.