«Inspiradores», l'exposició de Marta Ballvé que materialitza el poder de la dona com a referent social

Es podrà veure fins el 14 de març a la Casa de Cultura de Sant Cugat

Anna Ballvé durant la inauguració de l'exposició.
Anna Ballvé durant la inauguració de l'exposició. | Anna Mira
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:20h
Moltes vegades es parla de la digitalització com una manera de preservar el que és tangible. Del que no se'n parla massa és quan passa precisament al revés. Quan una idea es duu a terme en l'àmbit digital i es materialitza, com el cas d'Inspiradores, l'exposició de Marta Ballvé que s'ha inaugurat aquest dimecres 19 de febrer a la Casa de Cultura de Sant Cugat. Es tracta d'un projecte que segons la mateixa autora "és un homenatge a les dones, a aquelles que ens inspiren pel que fan i el que diuen".

"Amb aquest projecte he après moltíssim. Hem aconseguit que un projecte que tenia una visibilitat virtual, ara en tingui una de física", ha expressat Ballvé. L'acte també ha comptat amb la poetessa, assagista i narradora, Marta Pessarrodona que ha dedicat un parell de poemes a les persones assistents.

Per la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, el projecte és una "suma de dones que escriuen, que pensen, que creen i que fem sentir la nostra veu de la manera que sabem". Per Madrona, l'exposició busca aconseguir "que llegim, que ens deixem emportar per l'art, que ens remogui sentiments i que puguem ser millors persones".

Des de l'1 de gener, Ballvé ha anat publicant cada dia a les xarxes socials una frase escrita per una d'elles, acompanyada per la imatge d'una obra seva que, des del seu punt de vista, la representa. Ho seguirà fent fins al dia 8 de Març, dia Internacional de la Dona. L'exposició es pot veure fins al 14 març a sala d'exposicions de la Casa de Cultura. De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.