S'invertiran 100 milions d'euros en plaques solars a empreses del Vallès Occidental

Les plaques ocuparan una superfície d'un milió de metres quadrats i serien instal·lades en cobertes d'empreses, naus i magatzems de la comarca

Carles Caballero i Antoni Abad durant la signatura de l'acord.
Carles Caballero i Antoni Abad durant la signatura de l'acord. | Cecot
LaTorre
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:51h
Terrassa i la patronal Cecot han signat aquest dimecres un conveni de cooperació per impulsar el projecte Vallès Solar a la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Carles Caballero, ha signat per part de l'Ajuntament, i Antoni Abad, en qualitat de president, ho ha fet per part de la patronal. El projecte, entre d'altres, contempla l'instal·lació de un milió de metres quadrats de plaques solars en cobertes d'empreses, naus i magatzems del Vallès Occidental per valor de 100 milions d'euros.

Què és el projecte «Vallès Solar»?

El conveni entre les dues parts té per objectiu emmarcar i establir una línia de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament sostenible del sector empresarial, la descarbonització de l'economia del municipi i preparant l'entorn per afrontar un model de mobilitat més sostenible. A més, el projecte pretén assolir una reducció anual de 35.000 tones d'emissions de CO2 i una potència de 72 MW també amb caràcter anual.

Es tracta d'una proposta a mitjà i llarg termini amb l'horitzó posat en l'agenda 2030 de les Nacions Unides. “La nostra tasca serà, fonamentalment, la d’assessorar a les empreses que vulguin plantejar-se l’autogeneració i, en paral·lel, elaborar un bon estudi de gestió energètica per a Terrassa en base a les dades recollides pels assessors”, confirma Abad.

Per al regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, "a banda dels estalvis econòmics que actualment s'obtenen amb l'autoconsum d'energia solar fotovoltaica, tant a l'empresa com als habitatges que disposen d'aquestes instal·lacions, i de la voluntat de l'Equip de Govern a donar suport a qualsevol iniciativa que impulsi l'activitat econòmica a la ciutat, la prioritat de l'Ajuntament és sobretot fer front a l'emergència climàtica i reduir les emissions de CO₂ associades al consum d'energia".