Nou protocol de Protecció d'Infants i Adolescents al CAR Sant Cugat

Una delegació del Govern ha visitat les instal·lacions del centre aquest dimarts, 29 d'agost

Nació
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:05h
Visita institucional al CAR Sant Cugat
Visita institucional al CAR Sant Cugat | Govern
El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat disposa d'un nou Protocol de Protecció d'Infants i Adolescents, aprovat pel Govern el passat 27 de juny. Aquest dimarts, una delegació del Govern ha visitat les instal·lacions del CAR, de la mà del seu director, Ramon Terrassa.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano ha destacat que aquest és un protocol "pioner" i que respon al compromís del Govern i dels tècnics del CAR de "garantir els drets dels infants". "Catalunya està sent un país capdavanter en molts àmbits, també en el de la prevenció i l'atenció de les violències als infants i joves".

En un mateix sentit s'ha expressat Ramon Terrassa, director del CAR, per a qui la protecció dels nens i adolescents ha estat una constant des dels inicis. "Per a nosaltres és molt important crear un entorn, orientat a l'excel·lència, que ajudi al desenvolupament integral de tots els i les esportistes, especialment els menors d'edat", ha explicat. I és que "la formació intergal de l'esportista" era un dels objectius fundacionals del CAR, per tal d'aconseguir tant el major èxit esportiu com el de desenvolupament i creixement personal".

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que l'esport ha de ser "l'escenari propici per a una transformació real de la societat, on la igualtat d'oportunitats, la tolerància i el respecte siguin un fet incontestable".

A la visita també hi han assistit Anna Caula, secretària general de l'Esport i l'Activitat Física; Ester Cabanes, secretària d'Infància, Adolescència i Joventut i Núria Valls, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Per part del govern de Sant Cugat hi eren presentsl'alcalde, Josep Maria Vallès, la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, el tinent d'alcalde de Drets, Bernat Picornell i el tinent d'alcalde de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró.

Quines són les novetats del protocol?

El protocol aprovat el passat més de juny és una actualització del ja existent al Centre, que incorpora les novetats de la legislació més recent, com la Llei orgànica 8/2021 de Protecció integral a la infància i l'adolescència. El text ha estat elaborat amb l'assessorament de la Unitat Funcional a l'Abús i el Maltractament de l'Hospital Sant Joan de Déu, un referent assistencial en aquest àmbit al país.

Algunes de les novetats són la creació de la figura del delegat de protecció del Centre, l'establiment d'un circuit d'intervenció, accions de sensibilització i formació entre els diversos col·lectius del CAR - esportistes, entrenadors, famílies, personal... - un una carta de compromís de tots aquells que, dins del CAR, tracten directament amb infants i adolescents.

Cal tenir en compte, a més, que al CAR s'han d'observar altres formes de violència, com podrien ser el dopatge o el mal ús de l'exigència.