opinió

Els desvariejaments de la consellera de Salut

«La no obertura del consultori del Poblenou indueixen a pensar que existeix o bé certa ineptitud en no tenir clar el que vol o bé algun tipus de disfunció que la incapacita per al càrrec»

per Manuel Navas , 4 de febrer de 2021 a les 12:00 |
La màxima "pels seus fets els coneixereu" és aplicable a tots els éssers humans i particularment a la classe política que, bona part d'ella, mostra uns nivells d'ètica francament millorables. Per exemple, quan es comprometen a alguna cosa i a la volta de la cantonada l'incompleixen. S'avorreixen fins a l'infinit amb els seus vaivens i arrogància passant-se per l'arc de triomf tot el que els sembla i, en el cas que ens ocupa, a la mateixa representació d'un poble de 200.000 habitants. Com a mostra un botó.

Aprofitant la pandèmia, el Departament de Salut va plantejar tancar el consultori del Poblenou al·legant temes de seguretat quan la veritat és que des de fa anys caminen darrere d'això, és a dir que la Covid-19 els ha vingut com anell al dit per als seus plans. En realitat, el tancament respon a la política de retallades que vénen practicant en la sanitat pública la Generalitat des de fa més d'una dècada.


La decisió va obtenir la rèplica veïnal amb l'associació i la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) que van presentar una moció aprovada per unanimitat per tots els grups municipals oposant-se (entre ells el d'ERC, partit al qual pertany la consellera de Salut, Alba Vergés, que és la responsable en última instància del tancament). A tot això, l'Ajuntament va oferir que el centre cívic del barri (on es troba el consultori) fos d'ús exclusiu per això, desmuntant l'argument de la seguretat. La resposta popular i institucional va forçar a la rectificació i la promesa d'obrir-lo al febrer.

I si absurd era el seu tancament deixant a un barri (amb molta gent gran i amb dificultats de mobilitat) sense una assistència sanitària de proximitat, pitjor és, que després de rectificar, ara insisteixi en no obrir-lo. Uns canvis que indueixen a pensar que existeix o bé certa ineptitud en no tenir clar el que vol o bé algun tipus de disfunció que la incapacita per al càrrec el que vindria a explicar el perquè de la seva gestió amb la pandèmia ha estat més inoperant que un duro sevilllano.


És el que es dedueix si, amb tot el que ha passat i està passant, que ha deixat al descobert el mal que han fet les retallades en sanitat impedint afrontar la pandèmia amb recursos adequats que, en millors condicions, s'haguessin evitat morts i sofriments, segueixi sense entendre que la sanitat pública reclama, d'entrada, el retorn dels recursos expropiats en l'última dècada i no seguir en la línia de retallades ni seguir apostant per arquitectures neoliberals basades en una impossible "optimització" de la precarietat a la qual van sumir a la sanitat pública perquè, "d'on no n'hi ha, no en pot rajar"

Davant la presa de pèl, cal denunciar, aquesta vegada les promeses incomplides i a la responsable política del disbarat, per evitar que es justifiquin allò que és injustificable amb cortines de fum i seguir lluitant com a moviment veïnal contra aquest atemptat als drets d'un barri, perquè, governi qui governi, la sanitat pública, universal i amb recursos es defensa sense que excusar-se ab el recorrent "ara no toca" i això, aquí i ara, vol dir complir la promesa d'obertura del consultori de Poblenou JA!

 

Participació