eleccions espanyoles 2019 28-A

​28-A: Ens juguem la democràcia

«Per guanyar qualsevol lluita cal disposar de l’estratègia, dels recursos adequats i de persones compromeses»

per Mingo Meseguer, 26 d'abril de 2019 a les 16:05 |
Les eleccions del diumenge 28 d’abril no són unes eleccions normals per a Catalunya. Ens hi va el nostre país i ens estem jugant la democràcia que volem deixar als nostres fills i filles, néts i netes. Això va de llibertat.

Gairebé 90 anys després, Esquerra Republicana té l’oportunitat de tornar a fer història guanyant unes eleccions a Catalunya en un àmbit estatal. Tanmateix, s’ha de recordar que avui dia hi ha persones que no disposen de la llibertat de participar lliurement, tot i ser caps de llista i membres de candidatures que concorren a les eleccions. Això suposa una total anomalia democràtica i demostra una vegada més que es tracta d’una venjança política fonamentada en l’odi: l’odi a les persones i a la ideologia que representen,  i a tot allò que socialment i culturalment representa la nació catalana. Així doncs, començo aquest article amb un record pels nostres presos i preses polítiques, com també a les persones que han hagut d’exiliar-se.


Tenim tres grans objectius per desenvolupar en aquests moments: aturar el feixisme; insistir en la via del diàleg i la democràcia com a única sortida de la situació del conflicte Català en el que ens trobem i la defensa de l’Estat del Benestar, apostant per construir un sistema econòmic basat en el bé comú.

Ni per acció ni per omissió podem fer que governi l’extrema dreta a l’Estat. Aturar el feixisme és clau per no retrocedir en les conquestes socials aconseguides durant les darreres dècades. Es tracta de lluitar contra un Estat espanyol que es vol tornar centralitzador, homogeneïtzador i antidemocràtic. Un Estat que no dubta en sacrificar la democràcia, el respecte als drets i les llibertats de la seva ciutadania quan el seu model de país es posa en dubte. Han de patir la vergonya de tornar a mirar als ulls a les persones que van voler enfonsar a la presó i que només han aconseguit fer més grans. Per això no ens pot ser indiferent qui governi, perquè el govern d’Espanya és qui pot canviar la seva posició i veure’s obligat a acceptar i respectar el que ha decidit democràticament la ciutadania de Catalunya.

No tanquem cap porta ni finestra de diàleg de la que després puguem penedir-nos. La via de la llibertat passa per la del diàleg sense condicions prèvies, però amb fermesa. En democràcia les eines fonamentals són els arguments, les idees i les paraules, no com a forma d’establir la veritat, sinó com a manera civilitzada de finalitzar situacions i encarar les resolucions dels conflictes. I al final, es vota.  Per això hem de condicionar al govern espanyol i obligar-lo a obrir un procés de negociació. D’igual manera, hem de ser indispensables per poder garantir els drets humans que tant perillen darrerament. No podem permetre que es continuï jugant amb situacions com la dels refugiats o amb l’actual crisi de l’habitatge. Es tracta de vides humanes, del mínim benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes.

Defensarem la nostra gent i lluitarem per aconseguir que el bé comú sigui la clau de les polítiques socials, treballant per tenir un millor sistema sanitari, un sistema educatiu que trenqui les desigualtats socials i que deixi de perpetuar-les. Posarem el focus en l’erradicació de la precarietat i la pobresa laboral. En definitiva, treballarem per construir una República catalana equilibrada i amb futur pròsper.


Fem que l’independentisme guanyi al Congrés i al Senat, i que la seva representació sigui molt forta, més forta que mai. Les victòries no són fruït només de casualitats. Per guanyar qualsevol lluita cal disposar de l’estratègia, dels recursos adequats i de persones compromeses. Necessitem aquests tres elements, i Esquerra Republicana els té.

 

Mingo Meseguer
Membre d'ERC a Sabadell
Candidat de la llista del 20-D
26/04/2019

​28-A: Ens juguem la democràcia

17/12/2015

Un repte de futur per a la República Catalana: el treball decent

Participació