​Caserna de la Guardia Civil: un nou fracàs i engany del govern de la ciutat

«Pot ser ja va sent hora que assumeixin els seus errors i admetin que no han estat a l’alçada»

| 20/06/2018 a les 22:24h
Aquest setmana ens hem assabentat d’un nou fracàs del govern quatripartit de la ciutat: Hem vist com el Ministeri de l’Interior anunciava la interposició de contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Sabadell per la titularitat de la Caserna de la Guardia Civil. Vagi per endavant que lamentem aquesta situació perquè tot plegat suposa tornar al punt d’inici, amb un litigi amb el Ministeri en un equipament d’alt valor per Sabadell.

Una situació que quan el PSC governava, i també ara des de l’oposició, hem volgut evitar sigui com sigui. Sempre hem defensat que la Caserna era un equipament propietat de la ciutat, i que era l’Estat qui considerava el contrari.


Però, davant dels informes tècnics interns i externs que apuntaven que podia haver-hi base jurídica i risc que l’Estat tingués raó en el seu argumentari, vam decidir reaccionar. Així doncs, es va posar en marxa la negociació per intentar arribar a un acord que evités un litigi llarg, costós i amb un resultat incert.

El desenllaç en aquell moment, tothom el coneix: aquells partits que en un principi havien donat suport a aquesta negociació, entre ells bona part dels que avui estan al govern, finalment es van fer enrere. Aquesta reacció ens va fer perdre a la ciutat l’oportunitat de desenvolupar el Parc de Salut, lligat a temes de recerca, investigació i salut, amb la col·laboració de la Corporació Sanitària del Parc Taulí.

Però això és passat i el mal ja està fet! La sorpresa la vam tenir nosaltres quan, el passat mes de gener, el quatripartit anunciava amb focs d’artifici que havia recuperat la Caserna sense donar cap compensació al govern de l'Estat, i que l’espai era definitivament de la ciutat. Res ens hagués agradat més, però vam demanar prudència davant d’aquella reacció i vam advertir que s’estava donant un fals titular com a cortina de fum per amagar els greus problemes de gestió que té l’actual govern municipal.

I el temps ens ha donat la raó. El govern i l’alcalde Maties Serracant han fracassat i, el que és més greu, han enganyat a la ciutat dient que la Caserna ja era nostra. Avui, sabem que el Ministeri de l'Interior ha tornat a iniciar la via contenciosa i, per tant, després de 12 anys seguim exactament igual: amb inseguretat jurídica i sense poder fer res en els terrenys de la Caserna. Hem tornat al punt d’inici. Pèrdua de temps, incompetència, fracàs i engany. Aquest és un exemple més de la incapacitat d’aquest govern i de l’alcalde Serracant per donar solucions a Sabadell.

Pot ser ja va sent hora que assumeixin els seus errors i admetin que no han estat a l’alçada. La ciutat no es pot permetre molts temps més de pèrdua d’oportunitats. I encara menys d’enganys. 

COMENTARIS

Bona nit Pol
Perquè vull, 21/06/2018 a les 01:02
+0
-0
Vale, genial. Ja ho em captat, però cal recordar-te que la corporació Sanitària del Parc Taulí porta mesos -anys- sense llits per pacients, sense el personal necessari per atendre’ls ni els mitjans per suportar el volum d'emergències que té. Ara estem pensant en un Parc de Salut per la recerca? Per a qui? Per les empreses privades de la salut? Just aquelles que han trobat a Barcelona i rodalies el seu Pill Valley (Vall de la Pildora).

Potser cal que poseu una mica d’ordre al Parc Taulí, malalt des de fa anys, abans de voler fer-vos fotografies tallant cintes i posant pedrots, per que segons tu (vosaltres), altres han fracassat en l’intent de tornar a fer ciutat, ciutadania, veïnatge i tot allò que dona sentit a les persones que viuen, i treballen, a una ciutat que ha estat ofegada durant 20 anys pel caciquisme d’una dreta amagada sota el progressisme del PSC de Sabadell. La majoria nets i besnéts dels empresaris que van posar els diners sobre la taula per construir la Caserna, allà pels inicis del segle XX, davant la por de la revolta dels treballadors que malvivien a les seves fàbriques.

I com no, aquest PSC de Sabadell torna sobre la seva volta, ara que te amics a La Moncloa. A mirar la Caserna com el «problema» on abocar la seva frustració de les darreres eleccions municipals. A recuperar la idea d’un espai idíl·lic, on la recerca, la investigació i la salut ha de ser la solució on s’enlluernen tots els ciutadans de Sabadell, amagant així una realitat plena de carències, mancances, precarietats i desigualtat. Que els hi diguin als companys de la PAH, a totes les famílies que hi viuen a Sabadell al llindar de la pobresa i sense dubtar, als joves que veuen com les matrícules de les universitats pugen pels núvols i les beques de recerca es troben soterrades sota el sou mínim interprofessional.

No hi han errors darrera de les bones intencions, només llençarem llops sobre el fracàs, per que no som prou valents per aprendre d’ells.

Nota pel editor: La imparcialitat és el cim del periodisme.
Volem la Caserna
Jimmy Bravo, 21/06/2018 a les 10:35
+0
-0
Lamentable llegir el tarannà d'aquest article. Penso que a la ciutat calen més espais com el que les companyes de #volemlacaserna estan desenvolupant allà. Un espai de participació i democràcia, on queda palesa la força que té les propostes de la gent quan se li donen els mitjans per a fer-les possibles.

Molt bonic fer un parc d'investigació per a afavorir les empreses de sempre, però a hores d'ara ens cal quelcom més.


resum
Anònim, 02/07/2018 a les 13:55
+0
-0
Us estalvio 5 minuts de la vostra vida...

El resum de la parrafada és:
"VOTA AL PSC-SABADELL (Tot i que gràcies a nosaltres està passant tot això, sempre serà culpa dels demés)"

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Pol Gibert
Diputat sabadellenc del PSC
Multitudinària manifestació per la llibertat dels presos polítics
Multitudinària manifestació per la llibertat dels presos polítics | Adrià Costa
01/01/1970
Sota el lema "Testimonis de la democràcia", l'entitat demana ajuda per reivindicar el pacifisme del moviment independentista
Un moment del trajecte de la nova línia de bus
Un moment del trajecte de la nova línia de bus | Albert Segura
Albert Segura
01/01/1970
Donarà servei als veïns de Castellarnau i Can Llong, a més del personal que treballa al Complex Central dels Mossos d’Esquadra
01/01/1970
La víctima tenia 55 anys i els fets han passat en una empresa de la Roca del Vallès