​Els despropòsits de la sanitat: plou sobre mullat

«La nova brillant idea dels cervells de l'CATSalut és la de avançar mitja hora de tancament dels CAP»

| 08/02/2018 a les 09:00h
Per si no va ser suficient que CiU (ara PDCat) col·loqués en sumi dia al capdavant de la sanitat pública de Catalunya com Conseller a un personatge com el Sr. Boi, que procedent del sector privat de la sanitat (Posar la guineu per cuidar les gallines), era defensor de privatitzar / externalitzar mica en mica la sanitat pública, es dir que tenia entre cella i cella acer negoci amb la nostra salut.

Per si no va ser suficient que el 2011 quan el CATSalut decidís tancar les urgències als CAP, amb l'oposició de la ciutadania de treure a cabo tancaments diversos denunciant, entre altres coses, que el tancament provocaria més col·lapse de les urgències al Taulí (com així ha succeït) per si no ha estat suficient que durant els últims anys l'assistència primària a Catalunya hagi perdut per diversos motius 2000 persones de professionals sociosanitaris, quan les dades demogràfics apunten que cada vegada hi ha més gent gran que necessiten més serveis i atenció sanitària.


Una pèrdua que la Generalitat no ha tingut la vergonya de donar cap explicació d'aquest despropòsit i del com pensen abordar-la, a part de carregar de treball extra als que queden que fan més del que poden davant tal desgavell premeditat. Només cal recordar que sense comptar els que estan de baixa per motius diversos, segons estudis, a Sabadell falten Uns 70 metges de família i especialistes aproximadament. Ara Fan circular la brama que "no hi ha metges ni especialistes per contractar". Que deixin de ser miserables i tractin millor al personal reconeixent sumi tasca en tots els sentits.

Per si no suficient que el Vallès Occidental-Est, és a dir les 400.000 persones que el Taulí dóna cobertura, tingui una ràtio de llits escandalosament inferior (1,7) a la mitjana de Catalunya (3,7) o el que és el mateix, 2 llits per cada 1000 habitants menys, es a dir que hi ha un dèficit d'entre 700- 800 llits (un hospital) per igualar-nos a la mitjana de Catalunya.

Per si no suficient que la manca de recursos humans, econòmics i materials estén conduint al Taulí a prestar un servei d'urgències tercermundista, a un personal estressat i a uns pacients necessàriament mal atesos (no causal que hagi incrementada mortaldat aquest hivern). I no val com a excusa al·legar que és un tema puntual. Primer perquè la situació insostenible de les urgències la tenim tot l'any i serà així subhasta que no tinguem llits suficients per al necessari drenatge i dotar de més recursos a l'Assistència Primària i segon perquè els directius, a més de cobrar, són els responsables de preveure i implementar mesures davant eventualitats com l'actual, i la Direcció (gestores i administració local), no el han fet. No val la política de tirar "pilotes fora", Perquè al final acaba aconsellant que resem a la Mare de Déu per millor les coses.

Per si tot això no ha estat suficient, la nova brillant idea dels "cervells" de l'CATSalut és la de avançar mitja hora de tancament dels CAP. Han començat por Alguns de la comarca a l'espera de veure la resposta de la ciutadania per generalitzar-lo. Més malalts / es per a les urgències, més col·lapse al Taulí, més personal sociosanitari estressat, més degradació de la sanitat pública, més retallades per destinar els diners de la sanitat pública a "altres inescrutables menesters".

Mentrestant, els polítics, estatals, autonòmics i locals, als llimbs. Estan en una altra dimensió.  Jutjo pel que no fan i por el que no diuen, els problemes terrenals com la sanitat, no semblava importar-excepte per presentar-se com "salvadors" quan s'aproximen les eleccions amb promeses que després obliden miserablement i entrar en l'estèril bucle de sempre. Als de baix ens queda seguir barallat per frenar les retallades i exigir que ens tornin el espoliat i seguir denunciant a qui, d'acord amb sobre fets, les importem un pebrot.

COMENTARIS

Tota la raó
Anònim, 09/02/2018 a les 19:30
+0
-0
Tens tota la raó. Afegiria un altre nom, el Sr. Comín (amo del Taulí com va dir) i una altra raó el Taulí no és un hospital públic. Igual hi ha algun interès econòmic a ell mateix i els CAP que controla i Sant Felix i ...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Manuel Navas
President de la FAV
President de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) des de març de 2014. Sociòleg.
Farà dia de platja
Farà dia de platja | Albert Alemany
01/01/1970
Seguint la tònica dels darrers dies
Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes
Foto de família entre els representants del Govern i els alcaldes | AMI
01/01/1970
Diversos ajuntaments de Catalunya ja han rebut els requeriments per saber quants locals es van posar a disposició de l'1-O i qui en va autoritzar l'obertura com a col·legis electorals
Un nou cap de setmana de Festa Major
Un nou cap de setmana de Festa Major | Jonathan Oca