Any nou, velles polítiques

«El nostre petit món ha viscut un any marcat per una revolució nacionalista, on una majoria social sobiranista (que no independentista)»

per Manuel Navas, Sabadell, 4 de gener de 2018 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Organització de l'ONU per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) estima que la fam causa un genocidi de més de 25.000 persones diàries! (No hi ha Auschwitz ni Mauthausen capaç d'albergar als més de 9 milions assassinats/des anualment per aquesta causa); el centenar llarg de conflictes armats i el drama de les massacres i refugiats (la hipocresia i avarícia sense fi de països rics i multinacionals com a instigadors de les barbàries per interessos econòmics i/o geoestratègics); l'augment de la bretxa entre rics i pobres (el fiasco dels que prometien la fi de la història amb l'arribada de la globalització neoliberal); la imposició de mesures anticrisi ordenades pels causants de la crisi (el contrasentit de veure a les guineus guardant el galliner); el desastre mediambiental al qual estan abocant el planeta; etc.

I en el terreny polític, el viratge cap a la dreta a tot Europa sense excepció i els EUA, entre altres, tanca la quadratura del cercle d'un panorama mundial desolador.


El nostre petit món ha viscut un any marcat per una revolució nacionalista, on una majoria social sobiranista (que no independentista), reivindica poder decidir el model de relació entre Catalunya-Espanya. El tarannà autoritari dels partits defensors d'un marc constitucionalista desfasat i retrògrad i la seva incompetència per donar solucions polítiques a problemes polítics, ha provocat l'adopció de mesures absurdes diverses i de repressió extrema.

La judicialització de la política com a mostra de la seva arrogància; l'antidemocràtica decisió del 7 i 8 de setembre del Parlament de Catalunya (en contra de l'Estatut i lletrats del Parlament); el ridícul del PP afirmant que no hi hauria votació l'1-O; la venjança repressiva a peu d'urnes; la imputació de centenars d'alcaldes; la declaració unilateral d'una independència impossible en aquest context; l'aplicació consensuada entre el PP-PSOE-Ciutadans de l'article 155 i tots els seus derivats; els vaivens de Puigdemont per convocar eleccions condicionat per les acusacions (les "155 monedes de plata") des d'ERC i la CUP ("botifler"); la presó per delictes de dubtosa tipicitat de dirigents polítics i socials...

... la espantà de Puigdemont; les flagrants contradiccions entre el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem; les lluites internes de l'independentisme per capitalitzar la revolució nacionalista; la liquidació del patrimoni exclusivista del "Catalunya un sol poble"; la fractura social generada per la guerra de banderes i l'augment de discursos carregats de catalanofòbia i hispanofòbia; la victòria del bloc de la dreta a les eleccions del 21-D (C 's-super-espanyolista- i PdCAT-super-catalanista i independentista d'última fornada- pertanyen al mateix grup polític europeu que combreguen amb el neoliberalisme que social i econòmicament ens està picant i portant a un caos mundial sense precedents).

Sobre això, alguna autocrítica necessiten els estrategues d'ERC que en dues ocasions, en poc temps, ha regalat als exconvergentes les eleccions; .... són algunes de les notes d'aquesta situació.


I mentrestant, segueixen tapant les seves corrupteles, amb pelotazos empresarials; paradisos fiscals; el frau fiscal; el regal de centenars de milers de milions a la banca; l'enriquiment injustificable i les condemnes de la reialesa; el 3% i altres prebendes a Catalunya (dels 3 Jordis empresonats només ha estat alliberat el condemnat per lladre: Jordi Pujol i Ferrusola); la seva burlesca divisió de poders; la seva inacabable tolerància amb el franquisme; el desmantellament de l'Estat de Benestar (retallades en sanitat, ensenyament, serveis socials, prestacions, pensions, etc.) promoguts des de la Generalitat i el Govern Central; els obscens augments de les factures de l'electricitat, aigua, gas, peatges, carburants (favors compensats amb les portes giratòries)...

... l'augment d'abonaments i bitllets del transport públic; el vergonyós pacte PP-CEOE-sindicats majoritaris per a un augment miserable del Salari Mínim, i una llarga llista d'atracaments, manipulacions i polítiques al servei dels interessos d'una minoria contra la majoria de la població davant la qual cosa, els partits de dreta que onegen banderes, giren el cap sense pudor al·legant que "ara no toca" mobilitzar-se contra tals abusos: no està en el seu full de ruta defensar els drets socials.

El denominador comú d'aquest desordre establert és el sistema econòmic. Un poder absolut que suplanta la sobirania popular i que, entre tanta cortina de fum interessada i refusa qualsevol dubte sobre la vigència d'una lluita de classes terriblement desigual i aferrissada, on les classes poderoses, si irrefrenable cobdícia d'obtenir beneficis fins a l'infinit i més enllà a qualsevol preu, sembla guanyar una partida que juguen amb les cartes marcades. Però la història, lluny d'haver arribat al final, no ha fet més que començar: el poble té la paraula.

 

Participació