​C's vol descongestionar les urgències del Taulí derivant pacients a la Clínica del Vallès

El portaveu de la formació a Sabadell, Adrián Hernández, planteja la mesura com una "solució temporal" fins que en 2019 es faci l'ampliació i millora de la instal·lació

Els regidors Ramon García i Adrián Hernández, en roda de premsa.
Els regidors Ramon García i Adrián Hernández, en roda de premsa. | Albert Segura
Redacció
20 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:49h
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, proposa que se solucioni temporalment el "col·lapse" de les urgències de l'Hospital Parc Taulí derivant pacients a la Clínica del Vallès. El regidor, ho ha dit aquest divendres en una roda de premsa en què ha afirmat que la mesura que es presentarà al proper ple com a moció, és "la solució més econòmica i senzilla per donar una assistència digna als usuaris" fins que en 2019 estiguin construïdes les dues noves plantes d'urgències previstes.

"És increïble que hi hagi un centre saturat i a la mateixa ciutat un espai amb plantes buides", ha lamentat Hernández. El portaveu ha explicat que Ciutadans aposta per un sistema públic sanitari "però si un equipament està a la seva màxima capacitat, caldrà treballar en un conveni amb la Clínica del Vallès diferent a l'anterior, que mantingui les intervencions quirúrgiques a l'hospital públic".

El portaveu de la formació ha recordat que l'any passat la Generalitat va finalitzar l'acord amb el centre sabadellenc "per acabar amb les privatitzacions en el sistema sanitari català", però "no va haver-hi planificació" i actualment es deriven pacients a Sant Cugat, a l'Hospital General de Catalunya (HGC).

Hernández ha advertit que "la ideologia no pot anar en contra de l'atenció sanitària a les persones" i ha considerat que cal seguir treballant amb tots els proveïdors sanitaris a més de millorar els problemes de l'atenció primària.

En desvincula la grip 

Hernández ha assegurat que la saturació de les urgències del Taulí, que el 17 de gener tenia "59 pacients en Urgències esperant llit i la meitat d'ells ingressats 24 hores abans, no respon a una situació puntual per una epidèmia greu". Segons el regidor "la grip no és el problema, en tot cas l'agreuja", ja que "històricament es repeteixen situacions de col·lapse en totes les èpoques de l'any".

El regidor també ha afegit que "les ambulàncies no poden descarregar malalts i hi ha una falta total d'intimitat: amb passadissos intransitables replets de cadires i llits, en els quals vomita gent o les infermeres han de posar-se a punxar a pacients de genolls".