ciutat

El Tallaret demana que es desencalli la cessió de Cal Balsach

Els responsables del casal popular exigeixen al govern local que es reprengui el procés ara que Maties Serracant ha tornat a l'executiu | Asseguren que en tres mesos han de tenir les claus del local per iniciar les obres i poder obrir portes aquest 2017

per Norma Vidal , Sabadell, 17 de gener de 2017 a les 16:00 |
Cartell reivindicatiu de El Tallaret de la Creu Alta | El Tallaret
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els responsables del Tallaret de la Creu Alta volen que es desencalli la cessió de l'espai de Cal Balsach, que va quedar aturada el mes de maig de 2016 després que el PSC presentés una denúncia al·legant irregularitats en el procés d'adjudicació. La situació va comportar la dimissió del segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, qui havia supervisat el procés, i que des del mes passat ha tornat a assumir les seves competències. Els representants del casal popular de la Creu Alta consideren que és hora que el Tallaret pugui disposar d'un local propi. 

A la darrera assemblea general del Tallaret, que es va celebrar el passat mes d'octubre els socis i sòcies van acordar mantenir l’espera per la concessió de Cal Balsach durant mig any més. "La intenció era que, durant aquests mesos, es mantingués la pressió cap a l’Ajuntament, es seguís denunciant la injusta posició del PSC i seguíssim treballant pel Casal", afirma Miquel Saus, membre del Tallaret, que comenta que tres mesos després la situació segueix encallada. 


"Quan el portaveu del PSC, Josep Ayuso, va presentar la denuncia, des de La Crida per Sabadell i tot i que no s'havia comés cap irregularitat, es va decidir aturar la cessió de Cal Balsach i Maties Serracant va dimitir a l'espera de la investigació", comenta Saus que afegeix que passats uns mesos i veient que la causa judicial no ha avançat, el segon tinent d'alcalde ha recuperat les seves competències. 

"Entenem que és hora que la cessió de l'espai es dugui a terme perquè ens trobem en una situació d'incertesa, sense saber quan podrem entrar a Cal Balsach i com", comenta. Així mateix, explica que estan pendents de rebre una resposta per part del govern local que hauria d'arribar en les properes setmanes. "Ens van parlar d’uns informes que havien

d’aclarir certs aspectes referents al procés que s’havia seguit fins al moment de la denúncia. Uns informes que, pel que semblava, havien de ser determinants per reactivar el procés de concessió ara en suspensió".
 

Membres del casal popular davant de les futures instal·lacions. Foto: Albert Segura


Tres mesos per tenir les claus

En un comunicat els membres del Tallaret han assegurat que encaren els propers tres mesos amb intenció d’incrementar la pressió cap a l’Ajuntament. "El Tallaret no renunciarà al que se li ha promès i el que considera just", asseguren els seus responsables que apunten que "tot i que l'energia i les ganes de tirar endavant el casal no deixen de créixer, la paciència per mantenir reunions i converses infructuoses s’està acabant".

Per tot plegat han anunciat que faran el que calgui perquè el Tallaret obri portes aquest 2017. En tres mesos volen tenir les claus de Cal Balsach per començar a fer les obres. "Si no és així, prendrem les mesures que siguin necessàries i que l’assemblea consideri apropiades", apunten. 

L'activitat no s'atura

En els darrers mesos el Tallaret ha seguit amb la seva activitat, ha crescut amb més entitats que s'han interessat en el projecte i s'han cobrat les primeres quotes als socis i sòcies. 

"Anem fent activitats a l'aire lliure quan podem, a la plaça de la Creu Alta o a l'hort Escarola", comenta Saus que afegeix que d'altres propostes s'han fet al centre cívic. "El que volem és demostrar que el casal funciona encara que no tinguem local", apunta. 

 

 

Participació