El PSC veu opcions de governar a Cerdanyola amb la dimissió d'ERC

Els republicans han abandonat el govern local després de perdre la confiança amb l’alcalde de Compromís | Els socialistes apunten que si el batlle no dimiteix plantejaran la moció de censura

Víctor Francos, a l'esquerra, i Carme Carmona, regidors del PSC
Víctor Francos, a l'esquerra, i Carme Carmona, regidors del PSC | PSC
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:58h
La trencadissa al govern de Cerdanyola ha fet que el PSC hagi accelerat els passos per construir una alternativa de govern a la ciutat vallesana. La dimissió d’ERC, que es fa efectiva aquest dimarts, respon a una pèrdua de confiança amb l’alcalde de Compromís per Cerdanyola (CxC), Carles Escolà, i se sumà a l’expulsió dels tres regidors de Convergència i Unió (CiU) el passat mes de setembre.
 
Davant d’aquesta situació, el PSC, que ja treballava en una alternativa de govern, ha accelerat els tràmits perquè la localitat vallesana tingui un govern estable “tan aviat com sigui possible”. És per això que compten amb el suport d’altres forces presents al ple per constituir una alternativa, se sumin o no al projecte d’un possible futur executiu.
 
L’alternativa, així, passa per convèncer els regidors de Ciutadans (3 regidors), del PP (3), de CiU (3) i ICV-EUiA (2). ERC, amb 4, no estaria disposada a entrar a un nou govern, segons fonts consultades.

"Govern sòlid"
 
“Veiem possible fer un govern sòlid amb una pla de governabilitat i amb partits que quedin fora”, ha assenyalat el portaveu del grup municipal del PSC, Víctor Francos, en declaracions a NacióSabadell. El mateix Francos assegura que amb tot, encara no s’ha parlat del candidat a l’alcaldia en una eventual moció de censura, que podria ser ell mateix o la candidata a les eleccions el passat 2015 i fins llavors alcaldessa, Carme Carmona.
 
“Intensifiquem les reunions amb la resta de forces perquè la idea és que en un termini curt de temps hi hagi un canvi de govern a Cerdanyola, l’altra opció seria que l’alcalde dimitís, i jo si fos ell, ho faria”, ha afegit.