Sabadell impulsa un servei per informar i resoldre dubtes sobre el consum de drogues

Està dirigit a les persones que s’inicien en el consum o són consumidores però que fins al moment no han patit cap conseqüència greu

Redacció
13 de gener del 2017
L'Ajuntament de Sabadell posarà en marxa un nou servei municipal destinat a informar i resoldre dubtes sobre el consum de drogues. Es tracta del Servei d’Orientació sobre Drogues, que comptarà amb personal especialitzat en la prevenció de les drogodependències. El nou instrument és una de les accions derivades del Pla Local de Drogues 2016-2020 (PLDS), i està dirigit a les persones que s’inicien en el consum o bé són consumidores, però a les quals fins al moment no els ha generat conseqüències de gravetat.

"Amb el nou Servei d’Orientació es vol donar resposta a les necessitats o dubtes que puguin tenir els joves, els seus pares i mares, el professorat, les entitats o la ciutadania en general en relació amb els consums incipients, experimentals o que fins al moment no han provocat una problemàtica greu", explica el regidor de Salut, Ramon Vidal.

Vidal afirma que se seguirà treballant en la prevenció del consum, però sent molt conscients que aquest és una realitat: "El que volem és donar tota la informació per minimitzar els riscos associats que implica", comenta. 

Paral·lelament al nou Servei d’Orientació, les persones amb consums ja problemàtics continuarien adreçant-se als serveis específics o a les entitats especialitzades en addiccions.