SANITAT

Els empleats del Taulí alerten que «s'està posant en risc la seguretat dels pacients»

El col·lapse de les urgències a causa de l'epidèmia de grip encén les alarmes entre els professionals sanitaris | Han fet arribar una carta al conseller de Salut, Toni Comín, i als grups polítics catalans per exigir més recursos

per Norma Vidal, 11 de gener de 2017 a les 14:19 |
Façana de l'Hospital Parc Taulí | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Comitè d'Empresa de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha fet arribar una carta al conseller de Salut, Toni Comín i als diferents grups polítics catalans, per demanar que es prenguin "mesures urgents" per fer front al col·lapse generalitzat que afecta el centre sanitari vallesà. L'escrit arriba després que en les darreres setmanes s'hagin donat episodis de massificació al servei d'urgències causa de l'epidèmia de de grip.

En el text, la plantilla de l'hospital assegura que és conscient que el govern català està treballant en un nou Pla Director d’Urgències però adverteix que "la població requereix solucions immediates i ja no pot esperar mes".


En aquest sentit assenyala que els treballadors del Taulí, a més d’aportar el seu esforç diari, han fet arribar a les diferents direccions del Consorci Sanitari que gestiona el centre diferents aportacions per intentar millorar la situació de les urgències.

"Ens dol haver de comunicar que pensem que està en risc la seguretat dels pacients i degut a la insuportable pressió assistencial i la mala gestió dels recursos, si no es fa quelcom immediat, estarà en risc la excel·lent qualitat assistencial que els professionals han demostrat fins ara", han advertit.


Per aquest motiu conviden el conseller a visitar sense previ avís el servei d'urgències i veure "les lamentables condicions en les que són atesos els usuaris i en les que es veuen forçats a treballar professionals". El text finalitza esperant que d'aquesta forma el govern prengui consciencia de la situació i decideixi aportar "més recursos en benefici de la població".

Aquesta no és la primera carta que el conseller de Salut rep en aquesta direcció. Aquesta setmana, l'alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, també ha fet arribar una missiva dirigida a Toni Comín, demanant "mesures extraordinàries" per fer front a l'epidèmia de grip.

 

Participació