Claudi Martí presenta una candidatura al CNS per superar una «època fosca»

Redacció
09 de gener del 2017
Claudi Martí, en la presentació de la seva candidatura
Claudi Martí, en la presentació de la seva candidatura | Cedida
El director de la consultora de serveis de Tecnologies de la Informació (TI) GFT, Claudi Martí, ha presentat aquest dilluns a l'equip directiu que configura la precandidatura per presidir el Club Natació Sabadell amb la intenció de salvar d'una època "fosca" de cara a les eleccions del proper 25 de gener.
 
Martí ha indicat davant els mitjans els tres eixos sobre els quals s'ha basat el seu programa: l'econòmic, el social i l'esportiu, amb la finalitat que l'entitat "torni al soci, que tingui accés a la presa de decisions", apel·lant a un esperit més transparent de l'organisme i millorant el servei, sobre una massa, ha dit, que ha hagut de suportar l'encariment de les quotes en un 20%.
 
En aquest sentit, ha determinat "adequar el cost dels serveis a la realitat" i ha recordat que en els últims sis anys, durant el mandat de l'actual president Miquel Torres, s'han perdut 6.000 socis i ha proposat la creació d'una relació del soci amb la junta directiva, així com la creació d'un consell de joves.

Obertura a nous patrocinis
 
El responsable de l'àrea econòmica, Ermengol Llorenç, ha proposat "buscar sponsors" de cada equip del club per generar recursos propis i d'aquesta manera, es puguin autofinançar i així es trauria pressió fiscal als socis, i pot rebaixar la quota d'alguns serveis al 50% i ha apuntat que les pèrdues acumulades són de 4,3 milions d'euros, el deute ha crescut en 2,7 milions d'euros i s'ha disminuït el valor patrimonial en un 33% els últims sis anys.
  
Llorenç ha explicat que en cas de victòria electoral demanaran una auditoria independent per conèixer "d'on partim", ja que, al seu parer, hi ha hagut opacitat econòmica aquests anys i ha atribuït les actuals comptes del club a l'incompliment dels pressupostos.
 
En l'aspecte esportiu, que l'encapçala l'exwaterpolista Mercè Vallès, Martí ha assegurat que en aquest últim període s'ha apostat "per la política d'aparador", oblidant la funció del club d'educar i promocionar l'esport, a més d'arribar a l'excel·lència mitjançant la base.
 
El lema de la precandidatura de Martí és un "nou impuls", amb un equip format per quatre persones més, vinculades a la ciutat ia l'entitat, amb una mitjana d'edat de 46 anys, aquest dissabte s'acaba el termini per presentar les candidatures amb els avals requerits i així poder anomenar-les oficialment.