Sentmenat farà un llibre de fotografies sobre la vida i la història del municipi

El llibre porta per títol "L'Abans: Recull gràfic de Sentmenat" i comptarà amb 800 pàgines i un miler de fotografies del municipi

Redacció
03 de gener del 2017
L'alcaldessa de Sentmenat, Montserrat Rueda, ha signat un conveni amb l'editorial Edadós per crear el llibre L’Abans: Recull gràfic de Sentmenat. L’alcaldessa, que ja va iniciar els primers contactes fa mesos, va expressar la voluntat de tirar-ho endavant conjuntament amb la ciutadania i especialment amb el Grup d’ Amics del Museu Arxiu, associació sentmenatenca que treballa incansablement per la defensa, recuperació, investigació, conservació, documentació i divulgació del Patrimoni de Sentmenat.

L’editorial Efadós fa 20 anys aproximadament que va començar a elaborar aquesta col·lecció, i ja disposa de 122 volums editats corresponent a pobles i ciutats de tot el territori català. Amb aquest acte de signatura s'inicien els treballs d’elaboració del volum dedicat a Sentmenat.

La particularitat d’aquest llibre és que ressegueix la història del poble a través de les seves fotografies, de tot aquell material fotogràfic que representi la vida quotidiana del poble, les seves famílies, la vida al camp o a la fàbrica, els comerços, els canvis que ha sofert el poble, així com també les seves festes.  

És precisament per aquest motiu que esdevé molt important la participació de tot el poble per treure a la llum aquelles fotografies que pot tenir cadascú a casa seva, i que han adquirit un valor històric importantíssim per explicar l’evolució del poble i de la vida de tots en general.

Es calcula que el volum estarà format per unes 800 pàgines i acollirà un miler de fotografies, encara que s'espera poder arribar a recollir unes 3000 fotografies. Totes les fotografies recollides seran digitalitzades i guardades a l’Arxiu Municipal perquè tothom les pugui consultar.