La FAVS denuncia falta d’informació sobre la residència sud

El col·lectiu apunta que no tenen cap notícia procedent ni de l’Ajuntament ni de la Generalitat | El govern municipal assegura que s’ha fet una reunió tècnica i que hi haurà una segona al mes que ve, de les quals s’informarà als veïns

Concentració de la FAVS
Concentració de la FAVS | Albert Segura
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:06h
La Federació d’Associació de Veïns de Sabadell (FAVS) denuncia que no se’ls ha informat del procediment vinculat amb la futura residència del sud de la ciutat. El col·lectiu apunta que tot i que el govern municipal es va comprometre a reunir-se amb ells encara no ho ha fet, motiu pel qual temen que les promeses de projecció de l’equipament puguin quedar novament en paper mullar. L’Ajuntament, pel seu cantó, assegura que els passos s’estan fent com estava previst i que s’informa a la plataforma en defensa de la residència del sud.
 
El passat 14 de novembre la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, es reunia amb l’alcalde, Juli Fernàndez, i representants de la plataforma per traslladar el seu compromís de què al 2017 els pressupostos de la Generalitat comptarien amb una partida pel projecte de la residència. Sortia al pas de les seves pròpies paraules en sessió parlamentària, en què va apuntar que no hi hauria diners l’any vinent per a residències de nova construcció.
 
“El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ens va dir que ens reuniríem en deu dies, i a dia d’avui no hi ha notícia ni d’ell ni de Bassa”, denuncia el president de la FAVS, Manuel Navas. En aquest sentit, assegura que no han rebut detall de cap compromís en ferm, motiu pel qual ho defineix com “el dia de la marmota”.
 
L’Ajuntament assegura que s’informa el col·lectiu
 
El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, però, nega que es tingui desinformat el col·lectiu i manté que s’estan seguint els passos previstos. En aquest sentit, destaca que es va establir la celebració d’una comissió entre tècnics de l’Ajuntament i la Generalitat per treballar en el projecte, i que un cop s’hagi treballat internament es celebraria una reunió a tres bandes, aquest cop amb els representants de la plataforma.
 
“Hi va haver una primera reunió el 16 de desembre i en els propers dies, passat festes, en farem una segona, i un cop s’hagi fet convocarem els membres de la plataforma, en tot moment ens comuniquem amb el nostre referent dins del col·lectiu”, apunta Fernàndez en declaracions a NacióSabadell, que no entén la protesta de l’entitat veïnal.
 
De la mateixa manera, avança que es faran visites a altres residències per adoptar el model que millor encaixi a Sabadell, amb la integració de serveis nous i l’adopció d’un model de gestió diferent.