Rescaten una dona accidentada a la muntanya a Castellar

Els Bombers realitzen cinc rescats de muntanya en un sol dia | Tres dels serveis es van realitzar a l'entorn de Vallter | Recorden que cal prendre mesures de seguretat davant un cap de setmana en què es preveu una elevada mobilitat de persones a la muntanya

Redacció
30 de desembre del 2016
Els Bombers han hagut de realitzar aquest dijous fins a cinc rescats de muntanya en poques hores, tres dels quals a l'entorn de l'estació de Vallter, a Setcases (el Ripollès), un a Mura (Bages) i un altre a Castellar del Vallès (Vallès Occidental). Els accidents no han estat greus però els Bombers recorden que cal prendre mesures de seguretat i autoprotecció davant un cap de setmana en el que es preveu una elevada afluència de persones a la muntanya.

La majoria d'aquests serveis han requerit l'actuació de la unitat dels GRAE i l'activació d'un helicòpter. El primer accident s'ha produït a Mura a tres quarts de deu del matí quan s'ha accidentat un ciclista a la carena de la Castanyera. Dues dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc. Després de fer una primera atenció a l'home, tot immobilitzant-li la cama, l'han traslladat amb un vehicle lleuger fins al lloc on hi havia una ambulància del SEM que l'ha evacuat a la Mútua de Terrassa. El ferit presentava una possible lesió dels lligaments del genoll.

Poc després de tres quarts de dues del migdia, els Bombers han rebut un nou avís per assistir una altra persona accidentada. En aquest cas, es tractava d'una dona que s'ha fet un esquinç al turmell dret mentre caminava per la zona de la Font del Gurri a Castellar del Vallès. La unitat GRAE activada, amb el suport de l'helicòpter i de bombers dels parcs de Castellar i Sabadell, han localitzat el grup d'excursionistes del que formava part la dona accidentada. Després de realitzar un gruatge amb l'helicòpter, l'han traslladat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

A Setcases, els Bombers han treballat en tres rescats més. D'una banda, a les deu del matí han rebut l'avís d'un excursionista, que ha patit una luxació del braç dret i que ha estat evacuat a l'Hospital de Campdevànol.

Poc abans de tres quarts de tres del migdia, els Bombers han rebut un altre avís en què un home havia relliscat per una tartera per una zona propera al refugi d'Ulldeter. Els Bombers han activat els GRAE i un helicòpter i després de realitzar un gruatge han evacuat el ferit fins a l'helisuperfície de l'estació de Vallter, amb una possible fractura al turmell. Des d'aquí ha estat evacuat pel SEM a l'Hospital d'Olot.

I, finalment, poc abans de les tres de la tarda, un home havia patit una caiguda i presentava una possible fractura a la mà. Ell i el seu acompanyant han estat rescatats pels Bombers ja que no podien continuar la seva activitat. També ha estat evacuat pel SEM a l'Hospital d'Olot.