​La Policia de Sabadell comptarà amb desfibril·ladors a les unitats mòbils

El consistori està estudiant instal·lar aparells a la via pública | A finals d’aquest 2016 s’ha ampliat la xarxa d’equipaments municipals amb màquines de cardioprotecció a tres nous espais

Redacció
30 de desembre del 2016
L'Ajuntament de Sabadell instal·larà desfibril·ladors a les quinze unitats mòbils de la Policia Municipal. Aquesta mesura forma part del projecte per consolidar el municipi com a ciutat cardioprotegida. En aquest context, aquest mes de desembre també s'ha ampliat la xarxa d'aparells a equipaments municipals passant de 16 a 19, amb la incorporació del Despatx Lluch, el Centre de Formació Cal Molins i la Casa de la Vila. 

La mesura pretén millorar la capacitat de resposta de la ciutadania i dels agents de seguretat davant de possibles infarts de miocardi. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha destacat que aquesta és la principal causa de mort sobtada a Catalunya i moltes vegades es produeix fora d’un entorn sanitari. "És fonamental la rapidesa de l’anomenada cadena de supervivència, on cal la implicació de professionals sanitaris però també de la ciutadania", ha apuntat Vidal. 

Així mateix ha assenyalat que "l’ampliació de la xarxa de desfibril·ladors i la formació i sensibilització de tots i totes per actuar en cas necessari, farà possible que Sabadell es consolidi com a ciutat cardioprotegida”.

El consistori valorarà la necessitat d’instal·lar aparells al carrer. Tot plegat, s’acompanyarà d’una campanya de formació i sensibilització, primer als efectius policials i després al conjunt de la ciutadania.

Compra d'aparells

L’ampliació aquest desembre de l’actual xarxa d’equipaments públics cardioprotegits ha estat possible perquè l’Ajuntament ha optat per comprar els desfibril·ladors que fins ara s’utilitzaven en règim de lloguer a una desena d’equipaments municipals.

Són els del Mercat Central, Fira Sabadell, els teatres municipals La Faràndula, Principal i L’Estruch, la Biblioteca Vapor Badia, el Casal Pere Quart, el Vapor Llonch i els complexos esportius Olímpia i Sant Oleguer. 

Completen el mapa actual altres espais esportius com són els pavellons del Nord, de Gràcia, Cal Balsach i municipal d’Esports, el Complex Esportiu Sabadell Sud, la Pista Coberta d’Atletisme i, en època d’estiu, la Bassa i les piscines municipals Olímpia, Can Marcet, Campoamor i Parc del Nord.