Creen una Torre de l'Aigua impresa en 3D

Es tracta d’una recreació artística de l’emblemàtic monument sabadellenc | Combina elements plàstics i fusta

Pepo Aliaga, creador de la Torre de l'Aigua en 3D
Pepo Aliaga, creador de la Torre de l'Aigua en 3D | Albert Segura
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:17h
La ciutat de Sabadell compta amb diferents elements que la fan característica, però un d’ells, amb diferència, és la Torre de l’Aigua. Ara un dissenyador instal·lat a Sabadell n’ha fet una reproducció en 3D gràcies a la tecnologia de la impressió per capes.
 
Es tracta de Pepo Aliaga (1987), un dissenyador industrial que darrerament s’ha llançat amb el disseny de productes en tres dimensions, com ara roses de Sant Jordi o petits tions de Nadal. El producte estrella, però, és la Torre de l’Aigua, en què combina elements plàstics i fusta per donar-li una singularitat tan característica com l’edifici original.
 

La Torre de l'Aigua, al Racó del Campanar. Foto: Albert Segura


No és una maqueta, és un disseny fet a base de fotografies i dibuixos, que m’han dut a variar-ne les proporcions i fer-ne un disseny en 3D”, explica. L’element està fet a base de filaments plàstics i fusta, utilitzant una impressora FFF (fabricació amb filament buit).
 
La peça es pot veure en el catàleg del seu creador, però també en una botiga de la Rambla de Sabadell especialitzada en productes originals. El seu preu és de 60 euros.
 

Detall de la part superior de la torre. Foto: Albert Segura