La Llanera Trail torna el 22 de gener a Sabadell

La capital vallesana acull la segona edició de la marató de muntanya |Dos recorreguts formaran l’esdeveniment

Llanera Trail
Llanera Trail | Josep M Montaner
Redacció
26 de desembre del 2016
Aquest proper 22 de gener arriba la segona edició de la Llanera Trail. La marató i mitja marató per muntanya de la ciutat de Sabadell està organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i en la primera edició de l’any passat va comptar amb 600 corredors i corredores. Novament, es tornen a oferir dos recorreguts: un de 21 quilòmetres amb un desnivell positiu de 380 metres i una marató amb 1.280 metres de desnivell positiu.

Al comptar amb dos itineraris, la fan una prova de dificultat mitja oberta a tots els nivells. Es tracta de recorreguts que comparteixen bona part del traçat i que sorprenen per l’esforç que requereixen tot i que poden semblar inicialment molt accessibles. Les curses passen pels termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat. El punt més alt de la marató és el cim del Puig de la Creu, de 668 metres. Els recorreguts, molts d’ells per corriols mig oblidats, són els mateixos que en la primera edició, amb alguna novetat de nous corriols desbrossats que havien quedat impracticables després de les ventades del 2014.

Unir ciutat i entorn natural

La plaça Doctor Robert de Sabadell serà el punt d’inici de les proves a les 9h del matí. Després de 2,5 quilòmetres de recorregut urbà, s’endinsaran cap a l’entorn rural del Vallès. Un dels objectius que es té des de l’organoització és el d’”unir ciutat i entorn natural i donar a conèixer les possibilitats que té una gran ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitaants, per practicar qualsevol esport a l’aire lliure”.

Esdeveniment festiu i solidari

L’esdeveniment serà obert a la ciutadania, ja que durant tot el matí, a la mateixa plaça Doctor Robert, s’hi podrà veure un espai festiu. Es comptarà amb la col•laboració dels Diables i Trabucaires de la Creu Alta i dels Saballuts. A més, un any més la Llanera col•laborarà amb el Rebost Solidari de Sabadell i fa una crida per portar a la carpa de la plaça Doctor Robert llaunes de tonyina, aliment de màxima prioritat en aquest moment. Les inscripcions per la prova estan obertes.
 

Llanera Trail 2016. Foto: Josep M Montaner