La Faràndula s'omple fins la bandera amb «Els Pastorets» més sabadellencs

El teatre ha acollit l'única representació conjunta de Joventut de La Faràndula i el Teatre Sant Vicenç | S'ha dut a terme amb motiu del centenari de l'estrena de l'obra al Teatre Romea | Aquest dissabte al vespre se celebra un espectacle especial que inclou un homenatge institucional al text de Josep Maria Folch i Torres

L'espectacle ha reunit un centenar d'actors sobre l'escenari
L'espectacle ha reunit un centenar d'actors sobre l'escenari | Juanma Peláez
Redacció
24 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:11h
El Teatre Municipal de La Faràndula s'ha omplert fins la bandera per acollir l'espectacle de Els Pastorets conjunts de Joventut de La Faràndula i el Teatre Sant Vicenç. El muntatge, que s'ha dut a terme per commemorar el centenari de l'estrena al Teatre Romea, de la popular obra de Josep Maria Folch i Torres, ha reunit sobre l'escenari un centenar d'actors d'ambdues entitats, molts d'ells històrics.

La Faràndula, ha acollit aquest divendres un moment històric per a Sabadell. Per primer cop en gairebé sis dècades les dues entitats teatrals que des de sempre han representat Els Pastorets a la ciutat han unit esforços i han ofert una representació molt especial de la coneguda història protagonitzada per en Lluquet i en Rovelló. 
 

La verge Maria i Sant Josep, en un moment de l'obre. Foto: Juanma Peláez


La proposta, que han dirigit Salva Peig, president de Joventut de la Faràndula, i Maria Plà i Toni Ten, del Teatre Sant Vicenç, ha permès fusionar el millor de les dues entitats. "Hem vist com un Sant Josep de La Faràndula s'ha casat amb una verge Maria del Sant Vicenç, quelcom impensable fa uns anys", comenta Toni Ten.
 

Una escena de l'espectacle. Foto: Juanma Peláez


Per fer possible el complex espectacle les dues entitats s'han repartit les escenes, la meitat les ha dirigit La Faràndula i l'altra meitat el Sant Vicenç. Tot plegat per oferir un muntatge entranyable, que ha demostrat que Sabadell és una de les capitals catalanes on més resó té aquest conte nadalenc. 
 

Els directors de l'obra al final de l'espectacle. Foto: Juanma Peláez


Acte institucional 

Aquest 24 de desembre al vespre, Joventut de La Faràndula oferirà una representació molt particular que servirà per recordar la figura de Josep Maria Folch i Torres. Aquest acte es duu a terme en col·laboració amb Òmnium Cultural i la Fundació Reeixida i comptarà amb l'assistència de Carme Forcadell.

“Fem funció el dia exacte en què fa 100 anys que l'obra es va poder veure per primer cop al Teatre Romea i ho volem aprofitar”, explica Salva Peig, director de Joventut de la Faràndula.