Primer ple amb el PSC dividit i una absència: les anècdotes del ple de desembre

Fins a cinc mocions han caigut de l’ordre del dia | Ha estat el darrer ple amb Maties Serracant fora del govern

El ple de desembre a Sabadell
El ple de desembre a Sabadell | Albert Segura
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:48h
El ple de desembre a Sabadell ha comptat amb diverses anècdotes que l’han fet singular. Més enllà de ser el darrer de l’any, ha servit per posar de manifest certes tensions que s’han manifestat entre els membres del consistori i de fora.
 
Gesa, absent
 
El regidor del PP, Esteban Gesa, ha estat la gran absència del darrer ple de l’any. Per causes personals, no hi ha pogut assistir.
 
Un PSC trencat
 
Aquest ha estat el primer ple en què es posa de manifest la ruptura en el si del grup municipal del PSC. La sortida dels regidors Lluís Monge i Carles Bosch els ha situat lluny de la resta dels seus antics excompanys, Josep Ayuso, Cristian Sánchez i Anna Carrasco, que han assegurat entre passadissos estar “ben tranquils”.
 
Han volgut situar-se tan lluny que la vídeoacta no feia possible recollir la seva ubicació en no estar prèviament programada. Per aquest motiu, els serveis tècnics han traslladat la situació a l’alcalde, Juli Fernàndez, que els ha demanat que se situessin al lloc de Gesa per a poder recollir les seves intervencions.
 

Treballadors de Ràdio Sabadell, aquest dijous al ple de desembre. Foto: Albert Segura


Noves samarretes al ple
 
Els treballadors de Ràdio Sabadell han escenificat les seves queixes i protestes al ple lluint samarretes reivindicatives sota el lema de Ràdio Sabadell Diu Prou. A l’inici del ple, i coincidint amb l’aprovació de la pròrroga del contracte programa, una delegació de treballadors ha presencial l’inici del ple des de la porta, a peu dret.
 
Parlar “sense llumeta”
 
Fernàndez ha hagut de cridar l’atenció al portaveu socialista, Josep Ayuso, quan en la moció en què es tractava l’actualització de tarifes en el transport públic municipal se li ha esgotat el temps. “Senyor Ayuso, se li ha apagat la llumeta”, li ha dit.
 
Molt soroll...
 
El regidor portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, s’ha allargat molt en el debat de la moció que abordava el suport local al referèndum per a Catalunya. Al final d’una llarga explicació, ha acabat dient que no hi donarien suport, provocant més d’una riallada al ple, donat que era la única opció viable per part de la formació taronja.
 

Maties Serracant, en el ple d'aquest desembre. Foto: Albert Segura


Últim ple amb Serracant com a "regidor"

El regidor Maties Serracant ha viscut el seu darrer ple com a simple regidor, donat que l'alcalde té previst atribuir-li de nou les competències com a tinent d'alcalde i membre de govern en els propers dies.