Sabadell aprova defensar el referèndum i donar suport a ens i càrrecs electes investigats pel procés

El ple ha plantejat les dues mocions que ha obtingut el suport de la majoria dels regidors

Francesc Baró, aquest dijous, amb el retrat de Felip VI al ple de Sabadell
Francesc Baró, aquest dijous, amb el retrat de Felip VI al ple de Sabadell | Albert Segura
22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:15h
El ple de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat defensar el referèndum per a Catalunya i donar suport al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos vinculats a la sobirania. Així ho ha aprovat la majoria de regidors en la sessió ordinària del mes de desembre.
 
El president de Sabadell per la Independència (SBDxI), Francesc Baró, ha estat l’encarregat de presentar el text que ha servit de preludi de les dues mocions que s’han plantejat aquest dijous al vespre. “És important que Sabadell es signifiqui, perquè Sabadell ha estat sempre transformadora, progressista i capdavantera”; ha expressat.
 
En aquest votació el govern s’ha dividit, i mentre Guanyem Sabadell ha votat en contra en les dues mocions (juntament amb Ciutadans i PSC), Unitat pel Canvi ho ha fet en positiu en la primera i s’ha abstingut en la segona. ERC i Unitat pel Canvi hi han votat a favor, juntament amb CiU. Els regidors no adscrits també han votat diferent a la seva exformació, el PSC: Lluís Monge ha votat a favor en les dues mocions, mentre que Carles Bosch ho ha fet en positiu en la primera i s’ha abstingut en la segona.
 
Monge ha assegurat donar suport en defensa de “l’exercici a la democràcia”, mentre que Marisol Martínez (Guanyem Sabadell) ha defensat que la formació que representa no comparteix l’esperit de les propostes. Des de Ciutadans, Adrián Hernández ha defensat que es respecti aquells que “no volen perdre el temps  parlant del referèndum”, i ha definit el procés com un “carreró sense sortida”. Des del PSC, Cristian Sánchez ha assegurat respectar la postura dels qui defensen el procés, però ha assegurat no compartir aquest esperit.