acció social

Sabadell remodelarà el Centre d’Acolliment Residencial d'Urgència de Can Marcet

L'Ajuntament i l’Obra Social la Caixa invertiran 20.000 euros per millorar l'epai | El projecte contempla crear dos ambients, un per a famílies amb nens i l'altre per a persones que estan de pas

per Redacció , 23 de desembre de 2016 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre d’Acolliment Residencial d’Urgència de Can Marcet serà objecte d’una reforma per donar un millor servei als casos d’emergència social. La remodelació costarà uns 20.000 euros, dels quals la l’Obra Social “la Caixa” n’aportarà 15.000. Aquest projecte es fruit d'un conveni que el consistori ha signat amb l'entitat. És preveu iniciar l’obra a principis d’any per tenir el centre en funcionament durant el primer trimestre del 2017.

El Centre d’Emergències és un servei d’acolliment puntual i transitori en situació d’urgència o d’emergència social i s’adreça a tota la població de Sabadell que el necessiti. El servei s’ofereix dins d’un espai de les dependències de la Policia Municipal, concretament davant de l’espai d’oficines.


Fonts municipals han explicat que actualment l'espai està molt deteriorat i envellit, ja que des del 1990, any de la seva creació, no ha vist cap actuació de reforma i millora. D’altra banda, les instal·lacions no estan preparades per atendre al mateix temps a dos perfils d’emergència diferents, el que sovint obliga a derivar casos a d’altres recursos de la ciutat (pensions, hotels...), amb l’increment de la despesa econòmica que això suposa.

L’operació de reforma té un pressupost de 19.979, 27 euros, dels quals -i en virtut del conveni de col·laboració- l’Obra Social “la Caixa” en destinarà  15.000 i la resta seran d’aportació municipal.


Els canvis en l'equipament

Ubicat a les dependències de la Policia Municipal de Can Marcet, el centre es va posar en marxa l’any 1990 per donar resposta a les persones que per diferents motius necessitaven d’un recurs immediat on allotjar-se, rentar-se i menjar.  Compta actualment amb dues habitacions amb lliteres, dutxa i bany, sala menjador amb microones, televisor, sofà i espai de magatzem per a material propi del servei. A hores d’ara, el Centre d’acolliment d’urgència atén una mitjana de 30 persones al mes.

El que es planteja és fer d’un únic espai, dos, on puguin estar separades les dues estades de perfils diferents. El primer estarà adequat per a famílies amb nens (2-3 fills màxim). Aquest espai tindrà un llit i dues lliteres o llit niu, bany i dutxa propi, sala menjador amb taula i cadires, una televisió, sofà petit i cuina office bàsica amb microones. A més tindrà un accés diferenciat d’entrada i sortida per la part posterior del recinte.

El segon espai, serà el destinat a les persones de pas, on hi haurà una habitació amb dos llits, taula, cadira i microones. Hi haurà també sala de bany i dutxa. Es mantindrà igualment una habitació per guardar el material de reposició i s’hi accedirà per la porta actual sense accés a la primera estada.

 

 

Participació