Miquel Soler emplaça els treballadors de Ràdio Sabadell a denunciar si se senten coaccionats

La protesta dels treballadors de l’emissora pública ha arribat al ple a través de l’aprovació de la pròrroga del contracte programa | Soler i l’oposició han intercanviat punts de vista amb una certa tensió

Treballadors de Ràdio Sabadell, aquest dijous al ple de desembre
Treballadors de Ràdio Sabadell, aquest dijous al ple de desembre | Albert Segura
22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:30h
La protesta de la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou, que aplega diversos treballadors de l’emissora municipal, ha arribat al ple de desembre de manera indirecta. Ha estat a través de l’aprovació de la pròrroga d’un any del contracte programa amb la societat gestora Comunicacions Audiovisuals de Sabadell que ha iniciat el debat, en què l’oposició ha retret la situació al regidor de Comunicació i responsable polític de l’emissora, Miquel Soler.
 
Des de l’oposició, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha mostrat la seva preocupació davant les reivindicacions dels treballadors traslladades a l’opinió pública a través d’un comunicat. “En ell es parla de gestió lamentable, revengisme, maltractament, amenaces i coaccions, i que un grup de treballadors posin negre sobre blanc en un document vol dir que en moltes coses el regidor responsable de l’àmbit no ho està fent bé o ho està fent molt malament, tant ell com els responsables tècnics de la ràdio”, ha expressat Ayuso.
 
El portaveu socialista ha seguit, assegurant que Soler i la cap d’operacions, Carme Matamala, els van mentir en el darrer Consell d’Administració  de la ràdio i "van tornar-ho a fer en la Junta de Govern.
 
Soler parla per primer cop
 
Soler ha respost, fent sentir la seva veu sobre aquest tema per primer cop. “Si algú se sent coaccionat, el que ha de fer és denunciar-ho al jutjat, i no dir-ho a través d’un comunicat o de Twitter”, ha expressat.
 
Soler ha apuntat que el silenci dels darrers dies respon a la necessitat de gestionar l’acció que s’està fent a l’emissora de forma discreta i “en favor del prestigi d’una empresa de comunicació”. Per aquest motiu diu que no s'ha volgut entrar en un debat en l’àmbit públic. "Hem de veure quins incendis hem originat en els darrers mesos i d'on venen i assumir culpes", ha assegurat Soler que ha anunciat que se celebrarà un nou Consell d'Administració en què s'abordarà la situació. Amb tot ha advertit que hi ha qüestions laborals que s'hauran de discutir a les taules de negociació.

Projecte de futur


"Cal trobar una solució per una empresa pública que ha tingut una història complicada", ha dit el regidor que ha recordat que la gestió de la ràdio que s'havia amb l'anterior executiu era "caòtica" i que entre d'altres qüestions hi havia "factures impagades" i "estudis d'audiència que s'havien amagat en un calaix, i no només de l'emissora, també de Canal Català que era un mitjà privat". 

Per tot plegat, assegura, s'ha decidit prorrogar el contracte programa que no està vinculat al projecte de futur que el govern té per Ràdio Sabadell. El punt ha prosperat amb els vots a favor del PSC, ERC, UpC, Guanyem Sabadell i La Crida per Sabadell.