Una mostra commemora el desè aniversari de l’edifici de Gas Natural a Barcelona

Posa en valor la singularitat de la seu corporativa de la companyia energètica | Reconstrueix les solucions volumètriques més característiques: la flama, el portaavions i la cascada

Una visitant observa l'exposició que es pot visitar a Sabadell
Una visitant observa l'exposició que es pot visitar a Sabadell | Gas Natural Fenosa
Redacció
21 de desembre del 2016
El Museu del Gas de Sabadell acull fins el proper 30 d'abril la mostra Un calidoscopi a la ciutat. 10 anys de l'edifici de Gas Natural Fenosa. Es tracta d'una proposta que pretén posar en valor la singularitat d'aquest element icònic del perfil urbà de Barcelona que acull la seu corporativa de l'empresa energètica. 

Dissenyada per l’arquitecta italiana Benedetta Tagliabue i el seu estudi Miralles Tagliabue EMBT, l’exposició reconstrueix les solucions volumètriques més característiques de l’edifici de la companyia: la flama, el portaavions i la cascada. A més, la museografia es complementa amb la recreació del joc de vidres i miralls de la façana, així com esbossos, maquetes i altres elements gràfics.

Segons ha apuntat el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà: “Deu anys després de la seva construcció, l’edifici representa una valuosa aportació de la companyia al patrimoni arquitectònic de Barcelona". Alhora ha explicat que aquest edifici és una "aposta social pionera de transformació dels espais privats en espais públics", ja que va significar l’obertura de terrenys patrimonials convertint-los en una gran plaça per a la ciutadania i els veïns del barri.

En el recorregut d’Un calidoscopi a la ciutat, el públic experimentarà les particularitats de la seu corporativa mitjançant els seus reflexos. A través del muntatge expositiu, també descobriran la magnitud i l’originalitat del repte arquitectònic que la companyia va posar en mans d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue l’any 1999.

De manera coetània a l’exhibició, la Fundació Enric Miralles presenta la mostra titulada Torres al món. L’exposició realitza un recorregut pel treball que l’estudi EMBT va fer després d'haver guanyat el concurs per a la seu de Gas Natural Fenosa a Barcelona el 1999.