El Sant Vicenç exposa set diorames dedicats al centenari de Els Pastorets

Recreen set quadres de la mítica obra de Josep Maria Folch i Torres

Redacció
20 de desembre del 2016
L'equip que ha participat en la creació dels diorames amb responsables del Teatre Sant Vicenç
L'equip que ha participat en la creació dels diorames amb responsables del Teatre Sant Vicenç | Teatre Sant Vicenç
El vestíbul del Teatre Sant Vicenç acull fins el proper 29 de gener set diorames dedicats al centenari de Els Pastorets que se celebra aquest 2016. Es tracta d'una seqüència on s'hi representen set quadres de l'obra. En ells s'hi pot observar, per exemple, que els decorats són una rèplica dels decorats de debò. El proper divendres, 23 de desembre, l'entitat oferirà un espectacle conjunt amb Joventut de La Faràndula per a commemorar els 100 anys de vida del mític text de Josep Maria Folch i Torres. 

Segons han explicat els responsables del Teatre Sant Vicenç, aquesta idea va sorgir a finals de la temporada passada i des de l'estiu que s'hi ha estat treballant. Els dissenys han anat a càrrec de Josep Ubia i també s'ha pogut comptar amb la col·laboració de Marcel·lí Pol, mestre pessebrista. A més, hi han col·laborat alumnes del curs de pessebrisme que anualment s'organitza al teatre.
 

Els set diorames s'exposen al vestíbul del Teatre Sant Vicenç. Foto: Teatre Sant Vicenç


Algunes de les figures han estat fetes expressament per a l'ocasió, com ara una parella de Lluquet i Rovelló que es va elaborar a Mataró. També, en un taller de Caldes de Montbui hi van fer la caldera de l'infern. Els decorats han estat minuciosament dibuixats digitalment.

Jordi Cascales, president de l'entitat, ha agraït a tot l'equip la tasca feta i el munt d'hores dedicades, tot fent palesa la importància que aquests diorames tenen en el marc de les celebracions dels 100 anys de Els pastorets.

Els diorames del Centenari es poden veure al vestíbul del Teatre Sant Vicenç tots els dies fins el 29 de gener de 2017, des de les 17:00 fins les 22:00 hores.