El Banc de Sang engega una campanya per disposar de reserves pels darrers dies de l'any

Sota el nom "Donar sang, el millor regal per a l’amic invisible" demana als ciutadans que s'impliquin amb la causa per fer front a les reduccions de donacions que es registren durant l'època nadalenca

Redacció
20 de desembre del 2016
Imatge d'un jove donant sang a Sabadell.
Imatge d'un jove donant sang a Sabadell. | Albert Segura
La plaça de Gabriel Pujol, davant de la Biblioteca del Vapor Badia de Sabadell, acollirà els dies 22 i 23 de desembre dues jornades de donació de sang, emmarcades en la campanya Donar sang, el millor regal per a l’amic invisible que el Banc de Sang duu a terme per disposar de reserves suficients pels darrers dies de l'any. 

El canvi d’hàbits durant les festes de Nadal fa baixar la donació al voltant del 25% en relació amb un mes normal. Per mantenir les reserves en els nivells habituals el Banc de Sang ha organitza 215 col·lectes arreu del territori que tenen per objectiu acabar el 2016 amb unes reserves de sang de 10.000 bosses, que garantirien les necessitats per als següents 10 dies.

L’autobús del Banc de Sang estarà el dijous 22 al matí, de les 10:00 a les 14:00 hores, i a la tarda, de les 17:00 a les 20:30 hores. El divendres 23, però, només estarà en horari de matí.

Durant els propers dies, les persones donants podran col·laborar a difondre la campanya fent-se fotos amb un antifaç vermell després de donar sang i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #amicinvisiblequesalvavides.