​Mor el castellarenc Jordi Garròs, guitarrista dels Bars, en un accident domèstic

El difunt va ser un dels fundadors de la banda de blues-rock

Jordi Garrós, en una imatge d'arxiu
Jordi Garrós, en una imatge d'arxiu | Enderrock
Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 7:44h

Jordi Garrós, en una imatge d'arxiu. Foto: Enderrock

Jordi Garròs, guitarrista dels Bars, va morir dissabte a l'edat de 56 anys al seu domicili de Castellar del Vallès (el Vallès Occidental) a causa d'un accident domèstic, segons han informat fonts de l'entorn familiar. Garrós va ser un dels fundadors de la banda de blues-rock, i un dels principals compositors. Entre les seves creacions figura Foc al cor, la cançó més popular del grup.

Jordi Garròs va formar la Sabadell Blues Band entre 1979 i 1980 amb els seus companys d'institut Josep Maria Llongueras "Llongue", Miquel Prats i Aleix Creus. Llongue i Creus van fundar La Madam, i Garròs va crear a Castellar del Vallès, juntament amb Montse Llaràs i Jordi Coma la Crack Blues. Aquest trio va ser el germen de Bars, banda que van fundar juntament amb Toni Moya, Xavier Tomàs, Agustí Caixach i Xavier Rubio l'any 1987. La banda del Vallès va aconseguir èxit transitant pels camins que van del pop-rock al blues i al rhythm'n'blues.

Garròs va participar als discos Bars (DiscMedi, 1989), Mala idea (DiscMedi, 1991), T'ho diré mil vegades (DiscMedi, 1993) i En concert (DiscMedi, 1994). Després de gaudir de l'èxit de les seves cançons, el guitarrista es va desvincular totalment de la banda, i tampoc va participar als concerts de retorn de Bars durant el 2015.