​L’aparcament de l’Eix Macià de Sabadell es converteix en un autocinema

Es projectaran "Inside Out" i "Star Wars, el despertar de la força" en català i tindrà capacitat per a 100 vehicles

Fotograma de la darrera pel·lícula de la saga d'Star Wars en què apareix el robot BB8.
Fotograma de la darrera pel·lícula de la saga d'Star Wars en què apareix el robot BB8. | Disney
Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:01h
L’aparcament de l’avinguda de Francesc Macià de Sabadell entre els carrers Paraires i Lluís Companys, es convertirà el proper 1 de gener en un autocinema on es projectaran dues pel·lícules en català que es podran veure per una pantalla gegant des del vehicle. L’Ajuntament de Sabadell organitza aquesta iniciativa amb l’objectiu de promoure el cinema com un dels canals principals de difusió cultural –en particular del cinema en català– per mitjà de formats menys convencionals.

L’entrada és gratuïta i es requereix fer una prereserva a l’espera de la confirmació per part dels organitzadors, atès que l’aforament és limitat i que hi ha dues sessions. La capacitat està limitada a un centenar de vehicles. Presentant el correu de confirmació el dia de l’activitat, es dispensaran crispetes i beguda gratuïts.

La primera projecció serà a les 19:00 hores de la tarda i es passarà la pel·lícula d’animació Des de dins (Inside Out). Seguidament, al voltant de les 21:00 hores del vespre, es projectarà Star Wars, el despertar de la força.

La visualització de les pel·lícules serà efectiva per a les persones que estiguin assegudes a la part davantera del cotxe. La projecció, en alta definició, es farà en una pantalla de nou metres d’amplada per quatre d’alçada. El so arribarà directament sintonitzant una freqüència específica al receptor de cada automòbil.

L’accés al es farà per l’entrada de la via Augusta, cantonada amb l’avinguda dels Paraires. Personal de l’organització guiarà els vehicles per situar-se bé i tenir una visió correcta de la pantalla. Durant tot el dia no es podrà estacionar en aquest espai.

Es recomana limitar l'encesa del motor el mínim possible, utilitzant només el corrent elèctric proporcionada per la bateria del cotxe i portar roba d'abric i mantes.