L'Alliance Française acull un mercat de Nadal a la francesa

El pati de la Casa Taulé oferirà tallers per a infants i paradetes amb productes típics de França

Redacció
16 de desembre del 2016
El pati de l'Alliance Française es convertirà en un mercat de Nadal francès aquest dissabte. L'entitat organitza el Marché du Noël una proposta familiar que inclourà tallers per als infants, i diverses parades on es podran comprar llibres, joies fetes a mà i productes de cosmètica naturals. A més, com no podia ser d'una altra manera els visitants podran degustar el típic vi calent que es pren a la regió de l'Alsàcia per aquestes dates, creps bretones i xocolata. 

L'Alliance Française recupera aquest dissabte aquesta proposta que ja havia dut a terme fa alguns anys i que torna per apropar aquesta part de la cultura francesa fins a Sabadell. "Des de l'Alliance treballem per difondre la cultura francesa no només a través d'exposicions, cinema o cursos, sinó també apostant per aquesta vessant més popular", explica Sara Milla, responsable de comunicació de l'entitat. 

La fira comptarà amb diverses parades on els visitants podran adquirir llibres il·lustrats en francès, productes de cosmètica o joies artesanes. Alhora s'instal·larà una zona de tallers infantils on els més petits podran fer figures amb pasta de sal i felicitacions nadalenques amb l'ajuda de professors de l'Alliance. 

A banda, hi haurà begudes i menjar típics com el vi calent que es pot tastar a les fires nadalenques que es fan a la zona de l'Alsàcia, les tradicionals creps bretones o el xocolata. "A França anar a al mercat de Nadal és una activitat familiar, la gent hi va a passar el matí o la tarda i mengen allà mateix", comenta Milla.

La previsió és que la proposta tingui una bona acollida, ja que la comunitat francòfona que hi ha a la ciutat de Sabadell ha mostrat el seu interès per aquesta qüestió. "És un mercat obert a tothom on els tallers seran gratuïts", comenta la responsable de l'entitat que assegura que l'objectiu és que el patí de la casa Taulé s'impregni de l'esperit francès.