Liz Castro: «La UE no ens deixarà escapar»

L’escriptora ha presentat aquest dijous a Sabadell el seu darrer llibre, “Molts granets de sorra” | Hi recull les iniciatives que es fan per explicar el procés

Liz Castro, aquest dijous, a Sabadell
Liz Castro, aquest dijous, a Sabadell | Albert Segura
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:36h
L’Espai Foc Ventura ha estat aquest dijous l’escenari de la presentació a Sabadell del darrer llibre de Liz Castro (San Leandro, Califòrnia, 1965), Molts granets de sorra, un llibre de fotografies on es recullen moltes de les iniciatives que s’han fet en els darrers anys per explicar el procés català arreu del món. Castro va aprofitar la seva estada a Sabadell per participar en la concentració de suport a Carme Forcadell.
 
L’escriptora assegura que el futur d’una Catalunya independent no ha d’espantar ningú, i menys quan des d’Espanya arriben discursos catastrofistes. “Tenim una economia forta, la Unió Europea no ens deixarà escapar, i prova d’això és la negociació que té amb Escòcia perquè s’hi mantingui, amb nosaltres farà el mateix”, explica en declaracions a NacióSabadell.
 
En aquest sentit, recorda que Catalunya és a l’agenda internacional. “Aquesta setmana Gerry Adams ha portat una proposta per manifestar el suport d’Irlanda a Carme Forcadell, a Suïssa també s’ha fet el mateix, com a Escòcia, i fins i tot es planteja com és que l’Estat espanyol no permet que els catalans votin, una cosa bàsica i fonamental en democràcia”, explica.
 
Precisament, Castro pretén amb el seu llibre donar visibilitat al procés a través de la creativitat i la innovació projectada, “amb un moviment democràtic, no violent”, recorda.