Unes 350 persones manifesten el seu suport a Carme Forcadell a Sabadell

El suport a la presidenta del Parlament es multiplica a les places del país hores abans que declari al TSJC | Juli Fernàndez ha estat l'encarregat de llegir el manifest a la capital vallesana

Unes 350 persones s'han concentrat a Sabadell
Unes 350 persones s'han concentrat a Sabadell | Albert Segura
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:52h


Carme Forcadell declararà aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acusada de desobediència i prevaricació per permetre que la cambra votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Poques hores abans de la declaració, la solidaritat amb la presidenta del Parlament i expresidenta de l'ANC s'ha multiplicat a les places d'arreu de Catalunya. Centenars de persones han participat a les desenes de concentracions convocades a davant dels ajuntaments per part de les entitats sobiranistes de la mateixa Assemblea, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM en un acte que ha servit per recuperar la unitat del sobiranisme després d'una setmana de divisió.

A Sabadell, unes 350 persones s'han concentrat al Racó del Campanar, sota la gran Senyera que oneja al costat de Sant Fèlix, per traslladar el seu suport a la Presidenta del Parlament i veïna de la ciutat. "No ens permeten que es pugui debatre sobre la sobirania i les idees democràtiques del poble, i estem aquí per denunciar aquesta situació i donar suport a la Carme", ha explicat el coordinador de Sabadell per la Independència (SBDxI), Francesc Baró.  
 

Concentració a Sabadell. Foto: Albert Segura


Això ha passat sense la presència de Forcadell, que demà cobrirà a peu el recorregut entre el Parlament i el TSJC acompanyada de Carles Puigdemont, de membres del Govern, d'Artur Mas, de diversos alcaldes i dels líders de les entitats sobiranistes. De fet, demà a primera hora SBDxI ha convocat una mobilització per anar el tren a Barcelona a donar suport a la sabadellenca.

A Sabadell, l'alcalde, Juli Fernàndez, ha estat l'encarregat de llegir el manifest "El Parlament som tots" a la concentració del Racó del Campanar, en què s'hi han reunit unes 350 persones, entre elles els regidors d'ERC Gabriel Fernàndez i Montserrat Chacon, el de la Crida per Sabadell Maties Serracant o els del PDECat Carles Rossinyol i Sílvia Renom. També hi ha pres part l'escriptora Liz Castro, que aquest dijous ha presentat a la ciutat el seu darrer llibre, Molts granets de sorra.
 

El Racó del Campanar s'ha omplert molt abans de les 20.00 hores. Foto: Albert Segura


El text, llegit a desenes de places del país, ha denunciat "la incapacitat i la manca de voluntat del govern espanyol per resoldre democràticament un problema polític". A més, ha criticat l'"operació diàleg" iniciada per l'executiu Rajoy: "El diàleg ha estat sempre la nostra bandera i ara no l’abandonarem. Davant els qui avui gesticulen amb el diàleg però mantenen la judicialització com a única concreció de la seva acció política, nosaltres, els demòcrates, creiem en el diàleg d’acord amb les majories que neixen de les urnes i que configuren, donen sentit i legitimen el Parlament i els plens municipals", han conclòs les entitats sobiranistes.
 

L'alcalde, Juli Fernàndez, ha llegit el manifest. Foto: Albert Segura

 

Manifest "El Parlament Som Tots" en suport a Carme Forcadell by naciodigital on Scribd



Les concentracions al territori: Barcelona, Berga, Vic, Terrassa...

A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha estat l'encarregada de llegir el manifest a la concentració de la plaça Sant Jaume, en què s'hi han reunit segons fonts oficials unes 500 persones, entre elles Oriol Junqueras (ERC), Jaume Asens (Barcelona en Comú), Jordi Turull i Jordi Baiget (PDECat), Eulàlia Reguant (CUP), Albano Dante (Podem i del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot), David Companyon (EUiA) i Antoni Castellà (Demòcrates). Tot plegat el mateix dia que l'alcaldessa de Barcelona i referent dels "comuns" ha confirmat la presència a la cimera sobre el referèndum prevista per al proper 23 de desembre.

Colau ha estat rebuda amb crits d'"unitat" entre els concentrats, si bé no ha estat l'única. En acabar l'acte, un dels assistents li ha fet la mateixa petició des de la distància a la diputada "cupaire" Eulàlia Reguant.


També hi ha hagut concentracions a Vic i Berga, poblacions on els embats judicials contra el procés s'han notat amb la imputació del regidor Joan Coma i l'alcaldessa Montse Venturós, respectivament. En el cas de Venturós, en declaracions a NacióDigital, ha destacat que Forcadell "sempre li ha donat suport i que ara vol ser amb ella". A Terrassa, per la seva banda, han avançat l'acte a les 18.30 ja que després hi havia convocada una xerrada sobre la futura Hisenda catalana amb Lluis Salvadó.
 

La concentració a Terrassa ha estat la més matinera i ha aplegat unes 250 persones. Foto: Albert Prieto


La unitat sobiranista per donar suport a la presidenta del Parlament ha optat per descentralitzar-se. Jordi Turull (PDECat) ha estat a Barcelona, Roger Torrent (ERC) a Sarrià de Ter, Lluís Llach (JxSí) a Salt, Marta Pascal (PDECat) a Vic, Sergi Sabrià (ERC) a Mont-ras i Mireia Boya (CUP) a Barcelona, entre altres.

Recull de fotos de NacióDigital les concentracions arreu del país 


 

Imatge de la concentració al Vendrell. Foto: Víctor Merencio

Més d'un centenar de persones a Berga en suport a Forcadell. Foto: Aida Morales
 

Concentració a Granollers Foto: Jaume Ventura

 

Imatge de la concentració a Tarragona. Foto: Jordi Purtí