Un total de 2.560 estudiants participen a l'EDUCASSA aquest 2016

Es tracta d'alumnes de 59 centres escolars diferents

Redacció
15 de desembre del 2016
Més de 2.560 estudiants d’entre 10 i 14 anys de 59 centres educatius, la majoria de Sabadell però també de Sant Quirze, Santa Perpètua, Parets i Palau-solità i Plegamants, han participat aquest primer trimestre del curs 2016-17 en el programa educatiu mediambiental EDUCASSA, que compleix 30 anys.

Els joves participants han pogut visitar l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sabadell Riu Ripoll, on han conegut com es depuren les aigües residuals de Sabadell abans de tornar-les al riu i han experimentat el procés en el Laboratori d’EDUCASSA, un espai d’experimentació on els mateixos nois i noies, posant-se en el paper de científics, tenen l’encàrrec de depurar les aigües imitant el procés industrial a petita escala.

Una forma amena i divertida d’aprendre com funciona una depuradora i la importància de tornar al medi l’aigua neta. A més, els assistents podran participar també al Concurs de Dibuix CASSA, que premiarà, durant el primer trimestre del 2017, les millors obres artístiques relacionades amb l’aigua.

Des de la Fundació CASSA s’ha valorat molt positivament l’evolució de les activitats educatives durant el primer trimestre del curs escolar, sobretot per la bona acollida que han tingut per part de les escoles i la valoració positiva que han fet els mestres a les enquestes, tant de CASSA com externes. 

A partir de gener les activitats de l'EDUCASSA se centraran en els alumnes d’entre 3 i 9 anys. On és l’aigua i Dins l’aigua són les propostes d’enguany. Es tracta de noves activitats, que s’estrenen aquest curs en paral·lel a la inauguració de l’Aula de l’Aigua, en motiu del 30è aniversari del programa.