Treballadors de Ràdio Sabadell denuncien precarietat i coaccions

El col·lectiu ha creat la plataforma “Ràdio Sabadell Diu Prou” per denunciar la situació que asseguren que pateixen | Demanen respecte per les condicions laborals i apunten a una "cacera de bruixes" | L'Ajuntament estén la mà al diàleg per redreçar la situació

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:05h
Treballadors de Ràdio Sabadell s’han constituït en la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou per manifestar el seu malestar davant els canvis que asseguren que s’estan duent a terme a l’emissora municipal. En un comunicat que han fet públic a través de les xarxes socials, els empleats asseguren que s’està fent una “gestió lamentable moguda pel revengisme”, i asseguren que pateixen “constants amenaces i coaccions”.
 
El text se centra en diferents punts, entre ells la programació, que consideren desproporcionada d’acord amb els recursos humans de què disposa l’emissora. “Els treballadors ens veiem obligats a fer per sistema jornades superiors a les 10 hores per poder cobrir tota la feina que s'encomana”, assenyalen. En aquest sentit, assenyalen que el departament d’Informatius compta amb les mateixes persones que l’any passat per ha d’assumir mitja hora més de programació diària, i al cap de setmana un informatiu sense tècnic que assisteixi el periodista en directe.
 
És per això que també apunten la precarietat en les condicions laborals, amb “una plantilla mileurista” i en què encara hi resta una persona treballant com a fals autònom quan la gestió de l’emissora es va comprometre a eliminar aquesta figura. També reclamen una escala salarial justa “per acabar amb les desigualtats de condicions i sous del passat”.
 
“Coaccions i amenaces constants”

El col·lectiu també assegura que són objecte de “coaccions i amenaces constants” arran de trobades fetes entre treballadors i la direcció i amb el responsable polític de l’empresa, el regidor de Comunicació, Miquel Soler. També asseguren que s’està fent una “cacera de bruixes” que ha dut al Consell d'Administració de l'empresa prescindir dels serveis del tècnic Manolo Guerrero, a qui els treballadors qualifiquen com “un dels puntals de la ràdio que des de la seva fundació s'ha deixat l'ànima per l'emissora”, amb 15 anys de vincle amb Ràdio Sabadell.
 
Apunten que se l’acusa de no dominar l'àmbit digital. “Sense anar més lluny, fa poc més d'un any va ser l'encarregat de canviar els dos estudis de l'emissora i adaptar-los precisament a l'era digital”, asseguren. Afegeixen que en realitat es podria tractar d’una venjança personal i política “pel vincle que uneix el primer cap d'emissions de la ràdio amb el regidor del qual penja l'empresa dins l'organigrama municipal”. Segons el col·lectiu, el seu acomiadament obriria la porta a l’acomiadament d’altres treballadors.
 
Per tot plegat, denuncien que l’emissora està polititzada i sense materialitzar-se les promeses fetes, fet pel qual demanen respecte pels seus drets laborals i treballar “amb llibertat i sense pressions”. “Confiem en obrir una porta de diàleg amb l'actual govern municipal per tal de redreçar el rumb”, conclouen.
 
L’Ajuntament assegura que es tracta d’un “tema històric”
 
Fonts de l’Ajuntament de Sabadell consultades per NacióSabadell asseguren que es un aspecte que no és nou, sinó que es tracta d’un “tema històric que ve arrossegant la ràdio”. En aquest sentit, ho relacionen amb la situació que ja experimentava l’emissora en mandats anteriors.
 
Per aquest motiu, apunten que la voluntat de l’actual executiu passa per redreçar el moment en què es troba la ràdio, tot passant pel diàleg amb els treballadors.