ELECCIONS SABADELL 2015

Societat Civil reclama a la Junta Electoral retirar l'estelada dels Bombers

L'entitat espanyolista considera que els símbols independentistes en espais públics "vulneren la neutralitat política" | La denúncia s'ha realitzat a partir de la "col·laboració ciutadana"

per Nació Sabadell, 7 de maig de 2015 a les 11:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Parc de Bombers de Sabadell, amb l'estelada hissada. Foto: Albert Segura


Societat Civil Catalana ha denunciat la presència de tres estelades hissades en espais públics de l'àrea de Sabadell. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, inclou estelades d'un total de 323 municipis del país.


Fa unes setmanes que Societat Civil va anunciar que aprofitaria la campanya electoral per forçar la retirada d'ensenyes independentistes. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara, han complert amb aquesta possibilitat i aquest dimecres van presentar un informe on denuncien estelades a 323 municipis, entre les quals tres a l'àrea de Sabadell. N'hi ha al parc de Bombers de Sabadell, i als accessos de Sant Quirze del Vallès i Sentmenat. Societat Civil ja ha anunciat que continuaran recopilant informació per ampliar la denúncia.


Primera estelada retirada, a Tàrrega

L'acció de SCC arriba la mateixa setmana que la Junta Electoral hagi ordenat la retirada d'una primera estelada, a l'Ajuntament de Tàrrega. La decisió, motivada per una denúncia del PSC, també apel·la a la neutralitat del consistori durant la campanya electoral.
 

Llista completa de les estelades denunciades per Societat Civil Catalana (pdf)
 

Estelades de l'àrea de Sabadell denunciades per Societat Civil Catalana
Sabadell: parc de Bombers
Sant Quirze del Vallès: rotonda de la carretera C-1413
Sentmenat: accés al municipi

L'estelada hissada en l'antena de telecomunicacions del parc. Foto: Albert Segura


 

 

Participació