Castellar disposarà d'un Servei d'Intermediació en Deutes de l’Habitatge propi

Atendrà els ciutadans de Castellar del Vallès, Gallifa, Sant Llorenç Savall i Sentmenat

Redacció
15 de desembre del 2016
Castellar disposa des d'aquest mes de desembre d'un Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) propi. El punt SIDH l'ha posat en marxa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Sabadell. Atendrà els ciutadans de Castellar del Vallès, Gallifa, Sant Llorenç Savall i Sentmenat.

Aquest servei, que la Diputació està desplegant per totes les comarques de Barcelona, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat. L'objectiu del SIDH, que compta amb la col·laboració dels Col·legis d'Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d'atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació en tot el territori de la demarcació.

Ofideute es va crear l'any 2010 per pal·liar els efectes de la crisi en l'àmbit de l'habitatge i evitar l'exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis.

El desembre de 2012 la Generalitat i la Diputació van signar un conveni per coordinar els serveis de mediació hipotecària amb què comptaven les dues administracions. Amb la signatura d'aquest conveni, el servei Ofideute es coordina amb el SIDH de la Diputació per oferir un servei de proximitat a la ciutadania.