El teatre sabadellenc es vesteix de gala

El Teatre Principal ha acollit aquest dimecres la presentació de la temporada dels teatres de la ciutat de gener a juny | Les entrades de la programació es posaran a la venda a partir del dimarts 13 de desembre

Un moment de la presentació de la temporada artística de Sabadell
Un moment de la presentació de la temporada artística de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:49h
El teatre sabadellenc s’ha vestit de gala aquest dimecres en un acte celebrat al Teatre Principal de la capital vallesana. Es tracta de la presentació de la temporada d’aquest equipament i del Teatre Municipal La Faràndula de gener a juny, un acte en què ha passat sobre l’escenari el bo i millor que es veurà a la ciutat en els propers mesos.
 
Les arts escèniques al Teatre Principal
 
El Teatre Principal acollirà quatre obres teatrals. A André i Dorine, una parella d’ancians ha caigut en la rutina, però l’Alzheimer entra en escena i altera la seva quotidianitat. Aleshores, tot recomença i inicien un viatge al passat. André i Dorine, espectacle de la companyia basca Kulunka Teatro, ha rebut nombrosos guardons per la seva originalitat i sensibilitat.
 
La segona proposta és You say tomato, una comèdia agra que farà interrogar sobre si hem acomplert els nostres somnis. Els joves actors es pregunten si la vida que tenen és la que van somiar.
 
Amb Revolta de bruixes Josep Maria Benet i Jornet va assolir la maduresa com a dramaturg. Escrita entre 1971 i 1975 i considerada un clàssic del teatre català, l’obra mostra una jornada de treball d'un grup de sis dones que netegen un local i s’endinsa en la revolta particular que protagonitzen: la reivindicació salarial que les enfronta el vigilant de l’edifici.
 
Finalment, a Leni, Johnny Carson, famós presentador de la cadena NBC, entrevista Leni Riefenstahl, directora de cinema i fotògrafa pròxima al nazisme que presenta als Estats Units el seu primer projecte després de la derrota d’Alemanya. L’obra planteja una reflexió sobre la responsabilitat de l’artista amb el temps que li ha tocat viure.
 
La música simfònica

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) arrenca l’any amb una de les cites emblemàtiques: el Festival de Valsos i Danses. Pel març, James Ross –futur director titular de l’OSV– dirigirà un concert que posarà l’emoció i l’expressivitat en primer pla. La formació reivindica que la música és per a tothom amb un programa que comença amb La flor más grande del mundo d’Emilio Aragón, a partir d’un poema de José Saramago. A continuació, el pianista Iván Martín farà descobrir la inspiració melòdica que amara el Concert per a piano núm. 2 de Chopin. Seguirà la Simfònia núm 3 de Salvador Brotons i acabarà el concert amb el poema simfònic El Moldava de Bedřich Smetana. Al juny el concert agermanarà òpera, cinema i ballet. Destaquen obres de Wagner, Txaikovski i Hermann.

L’òpera

El primer títol del Cicle d’Òpera que presenta l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) és Mannon Lescaut que explica la història de la bonica, sensual i desgraciada Manon que només volia ser feliç, però acaba tenint un molt mal final. Pel maig, arriba Carmen, una de les òperes més emblemàtiques que la formació ja ha posat sobre l'escenari en altres ocasions.
 
Pau Vallvé presentarà el seu nou disc

Aquesta temporada la música moderna, jove i actual aterra al Principal amb dos concerts. D’una banda, el músic empordanès Carles Sanjosé –ànima del grup Sanjosex– oferirà un espectacle amb Carles Belda en què recuperaran peces claus de la tradició oral de les comarques de Girona. D’altra banda, Pau Vallvé tornarà a l'escenari per presentar el seu darrer treball Abisme cavall hivern primavera i tornar. És un disc doble amb 22 temes, que arriba amb declaració d’intencions inclosa: continuar apostant per l’autogestió i l’autoedició per gaudir de llibertat creativa total.
 
Programació familiar
 
Al Teatre La Faràndula el diumenge 5 de febrer arribarà el Mag Lari per presentar Lari Poppins. Al març es podrà veure Ratatouille, el petit cheff, de la Joventut de la Faràndula. I la mateixa entitat, al mes de maig, estrenarà La Bella i la Bèstia, dirigida per Quim Carné.
 
Dansa
 
Al gener la ciutat acollirà el Royal Russian Ballet presentarà El Llac dels Cignes de Txaikovski. La companyia Aracaladanza presentarà el nou espectacle, Vuelos, i a l’abril, i entorn del Dia Internacional de la Dansa, s’oferirà la VII Gala de dansa clàssica
  
Espectacles a l’Estruch
 
L’Estruch acollirà l’11 de febrer El novio, de la companyia Impact of, i el 27 de maig Nadina Gerspacher i Nicolas Ricchini Company presentaran Sweet Hello. L’11 de març, Carme Martínez i Laia Sanz presentaran, amb música de Nico Martin, En veu de dona, un projecte artístic i social de recuperació de la memòria històrica que pretén donar veu a les dones que han viscut la guerra i la postguerra.
 
Pel que fa al circ, el 31 de març, Atempo Circ presentarà Pulso. Finalment, pel que fa a nous formats, el 20 de maig, la Fura dels Baus presentarà Free Bach 212, una versió lliure de la Cantata dels pagesos de Bach. L’espectacle barreja el barroc amb músiques electròniques i flamenc.