Tensió a la UAB entre antifeixistes i membres de Societat Civil Catalana

L’agrupació de joves de l’associació ha celebrat un acte al campus de Bellaterra | La presència de Mossos d’Esquadra ahir ha tensat l’ambient

Membres antifeixistes a la porta de l'acte
Membres antifeixistes a la porta de l'acte | Societat Civil Catalana
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:43h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha tornat a ser escenari d’un episodi tens entre Societat Civil Catalana (SCC) i joves antifeixistes. L’agrupació de joves de l’associació ha celebrat un cine-fòrum titulat Dissidents, el preu de la discrepància a la Catalunya nacionalista davant d’unes fortes mesures de seguretat, amb presència de Mossos d’Esquadra ahir i d’agents d’una empresa de seguretat avui que ha tensat l’ambient, tot i que l’acte finalment s’ha celebrat. Aquest mateix any una carpa informativa de (SCC) al campus cerdanyolenc ja va provocar aldarulls, on a més un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà va resultar ferit.
 
El col·lectiu va instal·lar una carpa informativa per anunciar el cine-fòrum que s’havia de celebrar avui, però una protesta antifeixista va provocar un fort desplegament de Mossos d’Esquadra al campus. Avui, però, els agents no han fet acte de presència, però els joves antifeixistes han impedit la celebració de l’acte tal i com estava previst.
 
Desplegament policial, ahir a la UAB. Font: Societat Civil Catalana
 
Finalment, la UAB ha proposat celebrar l’acte a l’Aulari Central del campus, on s’hi han reunit unes 45 persones per assistir al cine-fòrum, mentre a la porta s’hi han concentrat un centenar llarg de membres del col·lectiu antifeixista. L’acte ha transcorregut amb normalitat, tot i el volum de gent concentrada a fora.

Un cas amb precedents
 
Aquest no és el primer cop que un acte de SCC provoca tensió al campus vallesà. El passat mes d’abril la instal·lació d’una carpa informativa a l’eix central va generar una topada entre joves antifeixistes i un col·lectiu d’estètica feixista que estava donant suport a l’acte, fet que va suposar el desplegament dels Mossos d’Esquadra i agents de l’empresa de seguretat privada del campus.
 
Aquest episodi va acabar amb una topada entre els dos grups, que va comptar amb llançament d’objectes, entre ells una ampolla de vidre que va ferir un agent del cos policial de paisà.