Més de 200 persones cremen fotos del rei a Sabadell

S'ha celebrat una concentració de suport als tres independentistes detinguts per cremar fotos del monarca la passada Diada | Entre els participants hi havia membres i simpatitzants de la CUP i de La Crida per Sabadell

Crema de fotos del rei, amb la regidora Míriam Ferràndiz
Crema de fotos del rei, amb la regidora Míriam Ferràndiz | Norma Vidal
Redacció
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 23:36h
Més de 200 persones s'han aplegat a la plaça Doctor Robert de Sabadell i han cremat fotografies del rei d'Espanya, Felip VI. L'acció s'ha dut a terme per expressar el suport als tres joves detinguts aquest dilluns per haver cremat imatges del monarca durant la celebració de la passada Diada nacional de Catalunya. 

Ni rei, ni por. Desobeïm. Aquest ha estat el càntic que els manifestants han pronunciat durant l'acte de protesta que s'ha celebrat a Sabadell i que ha comptat amb la participació de membres i simpatitzants de La Crida per Sabadell, entre els quals la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz. 

El portaveu de la CUP a Sabadell, Quico Andreu, ha explicat que aquesta protesta s'ha dut a terme "com a mostra de solidaritat envers els encausats, però també amb els altres processos que estan relacionats amb el camí cap a la independència". Andreu també ha criticat a l'estat per la seva actitud "demofòbica" i ha carregat contra Junts pel sí en considerar que està fent de "virrei del govern espanyol".