Sabadell impulsa una campanya per promoure les joguines no sexistes

L'Ajuntament ha editat un retallable que repartirà entre els escolars i es durà a terme una tertúlia i un espectacle teatral

Redacció
13 de desembre del 2016
Amb el lema de Les joguines no són sexistes, i tu? l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa una campanya de sensibilització per fomentar el regal de jocs i joguines no sexistes durant les festes de Nadal. El principal objectiu de la campanya és conscienciar a les famílies que, en qualsevol moment de l’any però especialment en aquestes dates, la compra de joguines s’ha de fer de manera responsable i sense caure en estereotips marcats per la societat.

L'Ajuntament de Sabadell ha creat un retallable que es farà arribar als nens i nenes de tercer de primària de totes les escoles, així com també als centres cívics, biblioteques, CAPs i AMPAS. Aquest material esdevindrà un petit joc que servirà per sensibilitzar sobre l’ús i la categorització dels jocs i joguines.

A més, en el marc d’aquesta campanya, el proper 14 de desembre, a la Biblioteca Vapor Badia, tindrà lloc un acte a càrrec de l’Associació CoeducAcció que pretén oferir un espai de tertúlia per debatre sobre els valors que es potencien mitjançant l’ús d’unes o altres joguines, les pors i prejudicis sexistes que tenen les persones adultes agreujats per les pressions socials. La trobada també ha de servir per fomentar una educació en igualtat i per prevenir les conductes de violències de gènere en un futur.

Per altra banda, el dijous 29 de desembre, a les 11:00 hores, la plaça del Mercat acollirà l’espectacle teatral Al país de les marietes arriba el circ, a càrrec de l’associació Ai Carai. Serà un espectacle d’animació per al públic familiar mitjançant el qual s’intentarà conscienciar que les joguines no tenen sexe i que no són diferents les joguines segons el sexe de qui les fa servir.