Sabadell prohibirà fumar en els equipaments esportius a l'aire lliure

La mesura afecta els camps de futbol municipals, les zones de grades i les terrasses, bars i cafeteries ubicades en recintes de titularitat pública | L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa i ha convidat els clubs esportius privats a adherir-se a la proposta

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:04h
El Centre d'Esports Sabadell s'ha adherit a la campanya
El Centre d'Esports Sabadell s'ha adherit a la campanya | CES
A partir del proper 1 de gener de 2017 no es podrà fumar en els equipaments esportius a l'aire lliure de la ciutat de Sabadell. La mesura s'emmarca en la Llei 14/2010 de 27 de maig dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència. L'objectiu és eradicar el fum del tabac dels entorns on potencialment hi hagi població infantil i juvenil. Passada l’actual fase informativa la prohibició es farà efectiva a partir del 1 de gener de 2017.

Aquesta iniciativa neix arran d’un comunicat del Síndic de Greuges de Catalunya als ajuntaments del país i compta amb el suport de les entitats municipalistes de Catalunya. La mesura pretén protegir els infants i joves de la contaminació que genera el fum del tabac. En aquests sentit la prohibició afecta tots els equipaments esportius municipals a l’aire lliure com els camps, grades, terrasses, bars i/o cafeteries.

Durant el mes de desembre el consistori posarà en marxa una campanya informativa titulada Fumar, en fora de joc. Tot plegat s'emmarca en la iniciativa Entorn sense fum, a la qual diferents departaments de l’Ajuntament s’hi estan afegint en els seus respectius àmbits. 

Col∙laboració dels clubs

Des de l'Ajuntament s’ha enviat una carta a totes les entitats esportives de la ciutat convidant‐los a adherir‐se a la campanya. També s’ha editat material informatiu i cartellera per als equipaments municipals. El Centre d’Esports Sabadell, entre d’altres clubs de la ciutat, s'ha acollita a la iniciativa. Així, en la jornada del proper cap de setmana es repartiran flyers als assistents al partit de primer equip a l'estadi de la Nova Creu Alta.