Els ferits en l'explosió de Merinals haurien manipulat incorrectament una bombona de butà

Un dels homes es troba ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb ferides greus | El foc es va originar en un centre de reciclatge de materials diversos

La façana ha quedat molt afectada
La façana ha quedat molt afectada | Juanma Peláez
Norma Vidal
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:22h
Les dues persones ferides en l'explosió d'aquest dijous al barri de Merinals de Sabadell haurien manipulat incorrectament una bombona de butà. Això va provocar l'explosió i l'incendi posterior, que va originar a la vegada més explosions. Un dels ferits es troba ingressat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en estat greu.

Les dues persones són treballadores de l'empresa Recuperaciones Yussif, situada al número 42 del carrer d'Amèrica, i dedicada al reciclatge de materials diversos, entre ells bombones de gas. Segons fonts properes, haurien estat manipulant incorrectament una de les bombones on encara hi quedava gas, fet que va provocar una explosió.

La deflagració va provocar la caiguda del mur situat al carrer d'Amèrica, i va originar un incendi. Les flames, al seu torn, van provocar diverses explosions, fet pel qual la Policia Municipal va optar per fer recular les línies del perímetre de seguretat per evitar que cap veí o curiós en sortís malparat. 

Fins el lloc s'hi han desplaçat 13 dotacions dels Bombers i quatre del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
 

Fumerada a l'empresa de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Bombers treballant a l'empresa afectada. Foto: Juanma Peláez


Estat de l'entrada de l'empresa. Foto: Juanma Peláez


El fum s'ha vist des de diferents punts de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Treballs dels Bombers al lloc dels fets. Foto: Juanma Peláez